Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Новий мобільний мінометний комплекс готують до прийому на озброєння

Захист держави 7971 перегляд

Опубліковано - 7.11.2017 15:33 | Всі новини | Версія для друку

Мобільний мінометний комплекс “Барс-8ММК”
Мобільний мінометний комплекс “Барс-8ММК”
Мобільний мінометний комплекс “Барс-8ММК”, який розроблений ДП “Укроборонсервіс”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, продемонстрував свої високі бойові можливості під час практичних занять артилерії на одному з військових полігонів Київської області.

Про це повідомила прес-служба "Укроборонпрому".

За ходом занять спостерігали Президент України Петро Порошенко, Секретар РНБО Олександр Турчинов, Начальник Генерального штабу Віктор Муженко та Гендиректор "Укроборонпрому" Роман Романов.

У відповідності до завдання, "Брас-8ММК", який оснащений 120-мм мінометом та інтегрований у цифрову систему обміну інформацією, висунувся на позицію разом із традиційними мінометами.

Враховуючи те, що час, який необхідний розрахунку нової машини для приведення її у бойовий стан, становить до 60 секунд, а координати цілі були моментально оброблені системою управління вогнем, "Барс-8ММК" першим відкрив вогонь та вразив всі цілі. Після чого першим покинув позицію, ще до того, як закінчили вести вогонь інші міномети.

"Барс-8ММК" інтегрований у систему обміну інформацією на полі бою, коли розрахунок мобільного мінометного комплексу отримує точні координати ворога у режимі реального часу. Така інформація може одночасно поступати від дронів, контрбатарейної РЛС, а також інших систем спостереження. Ця система значно підвищує точність та ефективність вогню.

Загалом, мобільність та точність вогню "Барс-8ММК" дають рішучу перевагу над противником в умовах сучасної маневрової війни та ведення контрбатарейної боротьби. Фактично, "Барс-8ММК" дозволяє за мінімальний термін вийти на рубіж, відкрити точний вогонь та оперативно покинути позицію, уникнувши відповіді ворога.

Необхідно зазначити, що система "Барс-8ММК" може бути інтегрована з будь-якою інформаційно-управляючою системою вищого рівня управління військами, в тому числі С4, GIS, COM та інші. Саме ці системи використовуються у провідних арміях країн-членів НАТО і довели свою високу ефективність.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.