Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кібервійна. Російська інтернетна “машина” у дні британського референдуму перемикалися з України на “Брекзит”

Світ навколо нас 5354 перегляди

Опубліковано - 15.11.2017 13:29 | Всі новини | Версія для друку

Кібервійна. Російська інтернетна “машина” у дні британського референдуму перемикалися з України на “Брекзит”
Кібервійна. Російська інтернетна “машина” у дні британського референдуму перемикалися з України на “Брекзит”
На тлі заяв прем’єр-міністра Терези Мей, що Росія проводить підривну діяльність проти західних країн, дослідники виявляють докази спроб маніпулювати настроями виборців через інтернетні соціальні медія.

Британська преса виносить на перші шпальти твердження, що Росія намагалася сприяти тим силам, які агітували за вихід з Європейського Союзу на референдумі у червні 2016 року.

“Понад 150 000 базованих в Росії інтернетних рахунків, які раніше зосереджувалися на таких темах як український конфлікт, за кілька днів до голосування (на референдумі) минулого року перемкнули увагу на “Брекзит”, - пише у середу Times.

“Росія підтримувала “Брекзит” фальшивими дописами через Twitter”, - повідомляє Guardian.

Газета посилається на дослідження Единбурзького університету, який виявив 419 віртуальних осіб в Twitter, пов’язаних з російською “Агенцією інтернет-досліджень” у Санкт Петербурзі, що намагалися впливати на політику в Британії.

Ті рахунки належать до майже трьох тисяч, які Twitter закрив як фальшиві, або зловмисні.

Times також винесла тему російського впливу на “Брекзит” на свою першу шпальту, повідомляючи, що дослідження британського університету в Свонсі (Swansea University) та американського університету Каліфорнії (University of California, Berkeley) виявило понад 150 000 інтернетних рахунків, які в період британського референдуму були зосереджені на питаннях “Брекзиту”.

Багато з тих віртуальних осіб були автоматичними “ботами”, які діяли запрограмовано. Значна частина дописів з тих рахунків агітувала за “Брекзит”, але часом були дописи на користь членства в ЄС, а також дописи і фото антиіммігрантського ти антимусульманського змісту.

Times наводить приклад створеного у травні в Twitter рахунку Sveta1972, за яким буцімто стояла Светлана Лук’янченко з маленького містечка Ґеленджик на півдні Росії.

“Упродовж чотирьох днів перед британським референдумом 23 червня вона опублікувала, або перепоширила принаймні 97 дописів позначених #Brexit.

Ті дописи переважно агітували за вихід Британії з ЄС, або поширювали теорії змови зі звинуваченнями про фальсифікації з британським голосуванням.

Sveta1972 з Ґеленджика в той період писала переважно англійською, іспанською, або італійською.

Іншим прикладом політичної спрямованості асоційованих з Росією віртуальних осіб Times називає рахунок Stormbringer15, що поширив у Twitter 241 000 дописів переважно доводячи право Москви втручатися у справи України.

Британський парламентарій Деміан Коллінс, який очолює парламентське розслідування звинувачень заявив, що звернувся до Twitter і Facebook за додатковою інформацією.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.