Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росію підозрюють в застосуванні акустичної зброї проти дипломатичних представництв

Імперія «Совок» 4849 переглядів

Опубліковано - 29.11.2017 13:32 | Всі новини | Версія для друку

Росію підозрюють в застосуванні акустичної зброї проти дипломатичних представництв
Росію підозрюють в застосуванні акустичної зброї проти дипломатичних представництв
Інцидент, нещодавно виявлений співробітником агентства USAID, який працює в посольстві США в Узбекистані, викликає підозри щодо можливої причетності Росії до загадкових нападів, спрямованих проти американських дипломатів на Кубі.

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на CBS News.

За повідомленням одного джерела, якому знайомі подробиці інциденту, у вересні співробітник і його дружина поінформували посольство про принаймні одну «акустичну атаку», схожу на тих, що зазнали американські дипломати в Гавані.

Перші атаки на Кубі розпочалися у листопаді 2016 року і найостанніший стався у серпні 2017 року. Постраждалі на Кубі дипломати повідомляли про гучні звуки, які лунали в надзвичайних місцях, - часто у їхніх будинках.

Державний департамент США відмовився коментувати в деталях інцидент у Ташкенті.

Узбекистан проголосив свою незалежність у 1991 під час розвалу Радянського Союзу. Одначе, країна підтримує сильні зв’язки з Росією. Тепер два джерела у безпековій галузі США кажуть, що інцидент у вересні у Ташкенті викликає побоювання про можливу участь Росії та її причетність до атак, скерованих проти американських урядових працівників на Кубі, - іншій країні, де вплив Росії дедалі збільшується.

Атаки на дипломатів відбувалися з середини листопада 2016 року до початку весни 2017 року. Про це телеканал CNN повідомив з посиланням на офіційне джерело, яке не побажало себе розкривати з огляду на те, що триває розслідування.

Точна кількість постраждалих американських дипломатів поки невідома. Різні джерела називають до десяти травмованих співробітників посольства. Також відомо про п’ятьох постраждалих співробітників канадського посольства.

Наразі відомо, що під час атак застосовувались пристрої, які генерували звуки, не чутні людському вуху. Зброя спричиняє негайні наслідки: нудоту, головний біль та втрату слуху. В інших зафіксованих випадках під час атак звук був оглушливо гучний, схожий на дзижчання комах або брязкіт металу по неметалвій поверхні.

У більшості випадків напади трапились у той час, коли дипломати перебували в помешканні, вночі, коли постраждалі спали. При тому було неможливо зрозуміти де знаходиться джерело звуку: ззовні чи всередині приміщення.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.