Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Путін не просто обрав сторону в конфлікті, а вдерся до іншої держави

Світ навколо нас 4440 переглядів

Опубліковано - 14.12.2017 12:21 | Всі новини | Версія для друку

Путін не просто обрав сторону в конфлікті, а вдерся до іншої держави
Путін не просто обрав сторону в конфлікті, а вдерся до іншої держави
Держсекретар США Рекс Тіллерсон вкотре наголосив: Росія вдерлася на територію України і санкції будуть тривати, поки загарбані території не звільнять.

“Одна справа, коли країни обирають ту чи іншу сторону в конфлікті – Росія обрала сторону Башара аль-Асада, а наш вибір був іншим; але коли одна країна нападає на територію іншої – так тривати не може. Вторгнення Росії до України є неприйнятним.”- наголосив держсекретар США Рекс Тіллерсон, виступаючи на форумі вашингтонського аналітичного центру Atlantic Council.

"Саме на цьому (неприйнятності вторгнення до іншої держави - Г.А.) заснований дуже суворий режим санкцій, які США та Європа наклали на Росію в результаті вторгнення. Цей режим не зміниться допоки вторгнення Росії до України не буде врегульоване і територіальну цілісність України не буде поновлено", - заявив головний дипломат США.

Тіллерсон зазначив важливість розблокування Мінського процесу. "Ці переговори були заморожені, коли я почав працювати на посаді і на нашій першій зустрічі Путін запитав, чи можливо призначити когось, хто б напряму працював з ним і з Кремлем над поновленням переговорів.

Я призначив посла Курта Волкера, щоб він займався цим питанням", - заявив Тіллерсон.

Припинення насильства на сході України є найбільш нагальним питанням на якому наголосив Держсекретар.

"Там більше жертв серед цивільного населення в 2017 році, порівняно з 2016 роком. Кількість порушень режиму припинення вогню зросла на 60%.

Наш пріоритет – припинити насильство і вбивства на сході України і ми дивимось, чи можна досягти певної домовленості, залучити миротворців, щоб припинити це насильство", - сказав Тіллерсон.

Питання Криму не знято з порядку денного. "Ми повернемося до питання про Крим, - заявив Тіллерсон. - Я знаю, що Путін чітко зазначив, що це питання не розглядається, але з часом воно постане".

Серед інших можливих точок дотику з Росією Тіллерсон відзначив пошук можливостей для співпраці в таких сферах як протидія тероризму, однак наголосив на важливості протидії гібридним діям з боку Росії.

"Як відомо, нам потрібно буде продовжувати протистояти гібридним ворожим діям Росії. Ми це відчули в наших виборах і ми отримуємо повідомлення від багатьох європейських країн, що вони відчувають те саме.

Я не можу зрозуміти, чому Росія вважає, що це в її інтересах шкодити вільним і справедливим виборам в інших країнах. Чого ви сподіваєтесь досягти? Я цього не розумію і ніхто не здатен відповісти на це запитання. Однак, ми ясно заявляємо, що ми це бачимо і це треба зупинити", - заявив Тіллерсон.

"Ми підтримуємо діалог – дуже потужний діалог між військовими і потужний дипломатичний діалог і ми будемо продовжувати вести цей діалог, але, як ми говоримо нашим партнерам в Росії – нам потрібні гарні новини. Потрібно, щоб в цих відносинах відбулось щось позитивне, але зараз ми не можемо ні на що вказати. Ми чекаємо, ми чекаємо", - сказав держсекретар.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.