Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Створено кластер радіолокації, зв’язку і РЕБ

Захист держави 5796 переглядів

Опубліковано - 30.01.2018 18:00 | Всі новини | Версія для друку

Український 3D радар 80К6Т
Український 3D радар 80К6Т
ДК “Укроборонпром” розпочав створення кластеру радіолокації, зв‘язку та РЕБ, ведучим підприємством якого стане запорізьке підприємство КП “Науковий виробничий комплекс “Іскра”. Це рішення прийнято на підставі значних успіхів підприємства, які були досягнуті за останні роки.

Про це повідомила прес-служба "Оборонпрому".

В першу чергу, мова йде про значне зростання у 2017 році обсягів реалізації продукції для потреб Міністерства Оборони України, який у порівнянні з 2015 роком зріс у 8 разів.

Протягом року, "НВК "Іскра" було завершено розроблення та виготовлено дослідні зразки двох нових радіолокаційних станцій 80К6Т та МР18, фінансування яких проведене повністю за рахунок власних коштів. Загальний обсяг фінансування вищезазначених станцій склав близько 148 млн грн. Окрім того, у 2017 році освоєне виробництво та виготовлені нові види техніки.

Ця та інша діяльність підприємства дозволила у 2017 році сплатити до бюджетів усіх рівнів понад 222 млн грн. податків, а також збільшити зарплату працівників у 1,8 разів. Зараз середньомісячна заробітна плата по підприємству становить 11 484,3 грн. Це у 1,7 разів перевищує заробітну плату в середньому по Запорізькій області, та на 15 % перевищує середній рівень оплати праці по м. Києву.

Враховуючи ці та інші успіхи, "НВК "Іскра"стала ключовим підприємством кластеру радіолокації, зв‘язку та РЕБ, який зараз проходить стадію формування. До цього кластеру увійдуть провідні підприємства ДК "Укроборонпром" та компанії приватного сектору економіки: ДП "Науково-дослідний інститут "Квант-Радіоелектроніка", ДП "Науково-дослідний інститут радіолокаційних систем", ДП "Науково-дослідний інститут радіоелектронної техніки", ДП "Новатор", ТОВ "Телекарт-Прилад", ТОВ "Український науково-дослідний інститут комп’ютерних технологій" та інші.

Поєднання наукових та виробничих потенціалів провідних підприємств країни у галузі радіолокації дасть можливість розробляти нові наукоємні та високотехнологічні зразки військової техніки.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.