Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Секретаріаті ніяких скандалів із Гайдуком не помітили. На відзнаку від більшовиків

Влада 5663 перегляди

Опубліковано - 14.05.2007 16:43 | Всі новини | Версія для друку

У Секретаріаті ніяких скандалів із Гайдуком не помітили. На відзнаку від більшовиків
У Секретаріаті ніяких скандалів із Гайдуком не помітили. На відзнаку від більшовиків
Призначення Івана Плюща на посаду Секретаря РНБО є кроком, викликаним необхідністю змін у якості управління сферою національної безпеки і оборони.

Про це заявив сьогодні Глава Секретаріату Президента України Віктор Балога. За його словами, попередник І.Плюща – Віталій Гайдук – виконав своє завдання щодо форматування всього комплексу РНБО після періоду деякої невизначеності в роботі цього конституційного органу. «Користуючись термінологією важкоатлетів, Гайдук «зафіксував вагу», Плющеві доведеться «зробити поштовх», сказав В.Балога.

Він повідомив, що Президент Віктор Ющенко визначив для нового Секретаря РНБО роль одного з ключових державних менеджерів щодо стабілізації ситуації в країні, виведення її на якісний рівень перспективного розвитку. Це завдання включає в себе широкий спектр питань суспільної, політичної, економічної, правоохоронної сфер. «Потрібно покласти край постійній лихоманці в державі. Провідну формуючу роль у виконанні цього завдання має відіграти РНБО», – передав позицію Глави держави В.Балога.

Серед головних завдань, поставлених Президентом новопризначеному Секретареві РНБО, В.Балога назвав завершення реформування правоохоронної системи відповідно до комплексної концепції, вилучення з діяльності судів корупційної складової. Також потрібно скорегувати енергетичну політику нашої держави з урахуванням реалій світової геоенергетики. Слід втілити давні рішення щодо врегулювання прикордонних проблем у взаєминах із сусідніми країнами, оновити договірну базу двосторонніх і багатосторонніх відносин.

Як відзначив В.Балога, «усі ці першочергові кроки слід зробити за одночасного посилення роботи Секретаріату РНБО. Це має бути динамічна, гнучка структура, адекватна часу і масштабам поставлених завдань».

Глава Секретаріату відкинув усілякі спекуляції окремих політиків щодо політичного підґрунтя звільнення В.Гайдука. «Віталій Анатолійович написав на ім’я Президента заяву з проханням про відставку. Це було виключно його рішення, і Глава держави прийняв аргументи пана Гайдука. Усі коментарі з цього приводу – не більше, ніж домисли, кон’юнктурно вигідні конкретним політичним силам і їхнім рупорам».

За словами В.Балоги, на користь І.Плюща грає його величезний досвід державного діяча, непохитний авторитет і виняткова працездатність. «Новий Секретар РНБО завжди працював в ім’я України і ніколи не розмінювався на дріб’язок. Його вплив і вага, зароблені не грошима, а гідними справами, вселяють упевненість, що він гідно виконає свою місію».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.