Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Держдеп США прокоментував загибель у Донбасі 23-річної медсестри

Війна з Росією (АТО) 3784 перегляди

Опубліковано - 23.02.2018 13:01 | Всі новини | Версія для друку

Сабіна Галицька
Сабіна Галицька
Державний департамент США поінформований про загибель на Донбасі 23-річного українського медика Сабіни Галицької.

Про це у ході брифінгу заявила Гедер Науерт, речниця Держдепу.

"Росія продовжує конфлікт, який уже забрав понад 10 000 життів. Вчора ми отримали повідомлення про вбивство 23-річного українського медика у час, коли вона намагалася допомогти цивільним поблизу лінії конфлікту. Цей інцидент нагадує, що конфлікт у Східній Україні лютує далі. Цивільні та рятувальники щоденно стикаються з реальною небезпекою", - наголосила Науерт.

Раніше стало відомо про загибель 23-річної медсестри Сабіни Галицької на Донбасі через обстріл групи українських медиків, які надавали допомогу цивільним. Сабіна була санітарним інструктором 10-ї Гірсько-штурмової бригади Збройних сил України.

"Російські окупаційні війська на Донбасі не лише продовжують порушувати Мінські домовленості, але й перейшли будь-яку зрозумілу людському розумові межу у своїх звірячих вчинках… Вчора, під час надання цивільному населенню медичної допомоги були обстріляні наші медики. Загинула наша сестра – медик, військовослужбовець і людина з великим серцем – Сабіна. Ще одного військовослужбовця поранено", - повідомляє сторінка військового підрозділу у Facebook.

Гедер Науерт у четвер також наголосила, що саме Росія створила конфлікт на сході України у 2014-му році і продовжує керувати підконтрольними їй силами на Донбасі.

"Росія багато разів продемонструвала, що може покласти кінець насильству, коли забажає. США вчергове закликає Росію наказати своїм ставленикам повністю дотримуватись режиму припинення вогню, відвести сили та важке озброєння зі Східної України та погодитись на активну миротворчу місію ООН", - також заявила Науерт.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.