Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Теракт з метою вбивства нардепа Мосійчука організувало ГРУ ГШ РФ

Війна з Росією (АТО) 4116 переглядів

Опубліковано - 5.04.2018 13:05 | Всі новини | Версія для друку

Теракт з метою вбивства нардепа Мосійчука організувало ГРУ ГШ РФ
Теракт з метою вбивства нардепа Мосійчука організувало ГРУ ГШ РФ
Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою встановили виконавців та замовників терористичного акту, в якому загинули двоє людей та отримав тілесні ушкодження народний депутат України Ігор Мосійчук.

25 жовтня 2017 року о 22:04 у Києві поблизу будинку № 10 по вулиці А. Міцкевича, де знаходиться телеканал «Еспресо», стався вибух саморобного вибухового пристрою, закладеного у мопед. У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України, слідчі СБ України розкрили цей зухвалий злочин.

Правоохоронці зафіксували, що замовили замах на народного депутата представники російських спецслужб. «Оперативник ГУ Генштабу Збройних сил РФ в’їхав в України за підробленими документами для безпосередньої координації дій виконавців», - повідомив на брифінгу заступник Голови СБУ Віктор Кононенко.

Під час досудового слідства було проаналізовано величезний обсяг інформації, зокрема матеріали з камер спостереження в районі здійснення теракту. «Слідчі провели кропітке вивчення даних, що дало можливість відновити увесь ланцюжок організації теракту», - зазначив перший заступник прокурора Києва Павло Кононенко.

Співробітники спецслужби встановили особи трьох виконавців злочину, присутність яких спільно з представником ГУ ГШ була неодноразово зафіксована на місці планування теракту. «Двох фігурантів справи спецслужби РФ завербовали під час перебування на тимчасово анексовані території Криму та візитів до Росії», - наголосив Віктор Кононенко. Після здійснення замаху вони залишили територію України.

У рамках кримінального провадження їм повідомлено про підозру в скоєння злочину та буде оголошено у міжнародний розшук. «Нам відомо де вони переховуються від українського правосуддя», - підкреслив заступник Голови СБУ.

Правоохоронці затримали третього виконавця теракту, який у гаражі встановлював вибуховий пристрій, на придбаний одним із спільників мопед. Під час обшуку в гаражному кооперативі оперативники СБ України вилучили п’ять тротилових шашок, дві гранати РГД-5, гранатомет РПГ-26, вогнепальну зброю та дроти використані для монтажу вибухівки. Наразі зловмисник утримується під вартою.

Триває досудове слідство.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.