Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: активні дії 1-го і 2-го АК 8-ї армії РФ не припиняються

Війна з Росією (АТО) 4084 перегляди

Опубліковано - 5.05.2018 14:57 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: активні дії 1-го і 2-го АК 8-ї армії РФ не припиняються
Ситуація на фронті: активні дії 1-го і 2-го АК 8-ї армії РФ не припиняються
Упродовж минулої доби, 4 травня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Бойові дії минулої доби тривали на окремих ділянках по всій лінії зіткнення.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

В районах населених пунктів Майорськ, Авдіївка, Новгородське, Старогнатівка, противник 5 разів застосовував заборонене озброєння. Поточної доби зафіксовано обстріл з мінометів 120-го калібру та танку по наших позиціях. Вмілими діями наших підрозділів активність ворога локалізовано.

Вкотре російські окупанти відверто нехтують Міжнародним гуманітарним правом та продовжують наражати на небезпеку цивільних громадян. Вчора, 4 травня, о 16.20 в районі населеного пункту Опитне терористи влучили протитанковою керованою ракетою по цивільному автомобілю, який належав Громадській організації «Християнська служба порятунку». Лише завдячуючи тому, що водій та пасажири знаходилися на відстані не менше 10 метрів від автівки, залишилися неушкодженими.

Також, близько 20-ї години російсько-терористичні війська знову обстріляли артилерією житлові будинки населеного пункту Зайцеве. Снаряди 122-мм гармат окупантів завдали пошкоджень житлу мирних мешканців. До Зайцевого направлено рятувальників та відновлювальні бригади.

У районі населеного пункту Тарамчук, що на Маріупольському напрямку, підрозділами Об’єднаних сил проведено контрснайперські заходи з виявлення та знешкодження ворожих снайперів. Після вжитих заходів снайперські обстріли наших позицій припинилися.

Під час ведення активних оборонних дій трьох українських захисників поранено. Наразі їхньому життю нічого не загрожує.

За даними розвідки, російсько-терористичні війська за минулу добу втратили 3-х чоловік загиблими та 3- пораненими.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил оцінюється як стабільна. На Луганщині поліцейські провели тактико-спеціальні навчання. Співробітники різних підрозділів поліції Луганщини спільно з представниками Національної Гвардії України та рятувальниками провели тактико-спеціальні навчання щодо відпрацювання тактики дій по забезпеченню публічного порядку та припинення порушень під час проведення масових заходів.

Завдяки таким спільним навчанням правоохоронці перевіряють не лише оснащення, укомплектування підрозділів та готовність до дій в екстремальних ситуаціях, а й удосконалюють взаємодію з підрозділами Національної Гвардії України.

Окрім цього, у ході проведення оперативно-профілактичних заходів з протидії незаконному зберіганню вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки, співробітники Центрального відділу поліції Маріуполя отримали оперативну інформацію, що місцевий мешканець зберігає вибухонебезпечні предмети. Під час перевірки поліцейські виявили та вилучили 2 гранатомети, які 33-річний чоловік зберігав в орендованому приміщенні, наражаючи на небезпеку себе та оточуючих.

Сьогодні, 5 травня, близько 9-ї та 10-ї ранку, противник двічі здійснив обстріл КПВВ Гнутово, що на Маріупольському напрямку. На КПВВ того часу перебували сотні цивільних осіб, яких евакуювали до укриття.

В результаті обстрілу пошкоджено два цивільних автомобілі. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил та цивільних громадян немає. Охорону та оборону об’єкту посилено. Роботу КПВВ тимчасово призупинено.

За минулу добу на територію України через лінію розмежування пропущено майже 35000 осіб та близько 5000 транспортних засобів.

Таким чином ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати визначені завдання за призначенням. Цивільно-військові адміністрації, правоохоронні органи працюють в штатному режимі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.