Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Гельсінкі почалася зустріч Трампа та Путіна

Світ навколо нас 4379 переглядів

Опубліковано - 16.07.2018 16:34 | Всі новини | Версія для друку

У Гельсінкі почалася зустріч Трампа та Путіна
У Гельсінкі почалася зустріч Трампа та Путіна
Американський президент Дональд Трамп та президент Росії Владімір Путін зустрілися в Гельсінкі, щоб обговорити відносини між двома державами. Трамп повідомив, що вони зачеплять питання торгівлі та ядерного потенціалу.

У фінській столиці Гельсінкі в понеділок, 16 липня, відбувається зустріч президента США Дональда Трампа та президента Росії Владіміра Путіна. Вона почалась із запізненням, оскільки літак російського президента преземлився пізніше, ніж очікувалось.

Лідери двох країн зустрілися в президентському палаці. Перед зустріччю Путін заявив, що за останні місяці він декілька разів говорив телефоном із американським колегю і тепер настав час обговорити двостронні відносини країн та "больові точки" у світі.

Своєю чергою Трамп повідомив, що вони планують обговорити питання торгівлі, комерції, військові питання та питання, пов’язані з ядерним потенціалом. "У наших країн є можливість покращити наші відносини. Є можливість, що вони стануть надзвичайно хорошими", - заявив він.

Після цього лідери двох країн почали переговори віч-на-віч у присутності тільки перекладачів. Пізніше запланований робочий обід двох делегацій та спільна прес-конференція лідерів держав.

Під час зустрічі президенти США та Росії планують обговорити непрості відносини між двома державами та низку питань національної безпеки. Раніше радник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявляв, що майбутня зустріч Трампа та Путіна може покращити відносини між двома державами, а однією з тем на зустрічі може стати можливе повернення Росії до Великої вісімки. Також вони можуть обговорити втручання РФ у вибори в США та ситуацію в Сирії та України.

Світові лідери закликали Трампа до більш жорсткої позиції під час переговорів з Путіним. Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас (Heiko Maas) застеріг Трампа від односторонніх домовленостей з російським лідером. Прем’єр-міністерка Великобританії Тереза Мей заявила, що Трамп має говорити з Путіним з позиції сили.

Нагадаємо, що за кілька днів до зустрічі у США Велике журі висунуло звинувачення 12-ом співробітникам Головного розвідувального управління (ГРУ) Генштабу Росії у змові з метою здійснення хакерських атак. Йдеться про зламування комп’ютерної системи Національного комітету Демократичної партії та передвиборного штабу Гілларі Клінтон у 2016 році під час президентської кампанії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.