Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Росії святкуватимуть окупацію Криму

Імперія «Совок» 4374 перегляди

Опубліковано - 24.07.2018 21:05 | Всі новини | Версія для друку

У Росії святкуватимуть окупацію Криму
У Росії святкуватимуть окупацію Криму
Держдума РФ прийняла в остаточній редакції закон, яким встановила нову пам’ятну дату Росії – День прийняття Криму до складу Російської імперії.

Про це повідомляє сайт Держдуми.

Відзначається, що, на думку авторів законопроекту, встановлення нової пам’ятної дати Росії "підтверджує безперервність перебування півострова Крим і міста Севастополя в складі Російської держави".

"19 квітня запропоновано встановити в Росії Днем прийняття Криму, Тамані та Кубані до складу Російської імперії (1783 рік). У цей день імператриця Катерина II підписала Найвищий Маніфест про прийняття даних територій до складу Російської держави", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що поправки вносила група депутатів, обраних від Криму, а також члени Ради Федерації.

"Закон дозволить привернути увагу до доленосного для Росії вирішення – прийняття 19 квітня 1783 року Криму, Тамані та Кубані до складу Російської імперії, місця і ролі в цій видатній події Великої імператриці Катерини II і буде свідчити про історичну обґрунтованість та правомірність референдуму про возз’єднання Криму з Росією", - йдеться в пояснювальній записці.

Як відомо, 18 березня 2014 року Путін підписав договір про здачу Криму зі своїми маріонетками.

Базою для "договору" назвали результати так званого "вільного і добровільного" загальнокримського "референдуму" 16 березня.

У 2017 році президент Європейської Ради Дональд Туск заявив, що ЄС ніколи не визнає російську анексію Криму.

18 березня, в четверту річницю анексії Криму, на півострові відбулися так звані "вибори" президента РФ.

Європейський Союз заявив, що не визнає проведення виборів Російською Федерацією на Кримському півострові.

Верховна Рада визнала "вибори" нелегітимними.

У зв’язку з незаконними виборами президента РФ у окупованому Криму ООН нагадала про резолюції Генасамблеї, які підтримують територіальну цілісність України.

Від "Аратти": абсурдність спроб путінського режиму виправдати агресію проти України і окупацію Криму набуває, м’яко кажучи, хворобливих форм. Що означає законодавче посилання на колонізацію територій, яка відбулася кілька століть тому? Що, Росія юридично визнана правонаступницею Російської імперії? Насамперед, на сьогодні - це приклад правового нігілізму і черговий виклик системі сучасних міжнародно-правових відносин. Якщо де-факто світова спільнота мовчки проковтне цей, вочевидь, далеко не внутрішній прецедент РФ, то завтра, за аналогією, Італія може заявити претензії на території, які колись належали Римській імперії, Турція - Османській імперії, Китай - на територію Сибіру і Далекого Сходу тощо. Претензії, як привід легітимного застосування воєної сили проти будь-якої суверенної держави. Цей прецедент однозначно вказує на те, що апетити Кремля зростають від безкарності. Ніхто не може гарантувати, що завтра, використовуючи прецедент Криму, у Москві не зазіхнуть на країни Балтії, Польщу, Фінляндію, які також були "приєднані" до складу Російської імперії. Інакше кажучи, всі путінські балачки про "неохідність діалогу і поваги інтересів РФ" насправді проста пропагандистська "локшина" яка прикриває справжні агресивні наміри авторитарного режиму.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.