Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: активність армійських корпусів 8-ї армії РФ зростає

Війна з Росією (АТО) 4644 перегляди

Опубліковано - 3.08.2018 16:29 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: активність армійських корпусів 8-ї армії РФ зростає
Ситуація на фронті: активність армійських корпусів 8-ї армії РФ зростає
В районі проведення операції Об’єднаних сил російсько-окупаційні війська продовжували вести вогонь по наших позиціях із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї та озброєння бойових машин піхоти. Відмічено також застосування 82-мм мінометів. Як особливість минулої доби вогонь вівся в переважний більшості вночі та у вечірній час.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Всього за минулу добу, 02 серпня, противник 28 разів обстріляв позиції наших військ. Міномети 82-го калібру застосовувалися один раз.

На Луганському напрямку противник продовжив проводити провокації на ділянці розведення сторін, обстрілявши наші позиції біля Станиці Луганської із станкового протитанкового гранатомету та великокаліберного кулемету.

Слід зауважити що позиції на даному напрямку добре укріплені та довгий час противником не обстрілювалися. Тож, відкриття вогню по околицях Станиці Луганської свідчить про намагання окупантів створити зону ескалації конфлікту саме навколо ділянки розведення. Об’єднані сили повністю підтримають намагання щодо розведення на цій ділянці. Вогонь у відповідь не відкривався.

Неспокійною залишається обстановка поблизу наших позицій в районі населеного пункту Кримське. Вночі та в пізній вечірній час ворог застосовує усі типи гранатометів, великокаліберних кулеметів для ведення вогню по наших позиціях.

Очевидне намагання витіснити Об’єднані сили зі смуги забезпечення, яка впритул підходить до позицій ворога й перешкоджає злочинній діяльності окупантів. Опівночі, внаслідок вогневого зіткнення, в районі цього населеного пункту двоє наших захисників отримали поранення.

Для стабілізації ситуації застосовувалися чергові вогневі засоби, а також чергові підрозділи на бойових позиціях.
На Світлодарському напрямку вогневого впливу з боку противника зазнали наші захисники поблизу Новолуганського, де противник вночі відкрив вогонь з озброєння бойової машини піхоти. Вогонь був нетривалим та неприцільним, та ймовірно мав на меті виявити місце розташування чергових вогневих засобів Об’єднаних сил. Вогонь у відповідь не відкривався. Втрат на цьому напрямку немає.

На Горлівському напрямку, також вночі, окупанти відкрили вогонь зі стрілецької зброї в районі населеного пункту Південне. Внаслідок ведення вогню противником шкоди нашим позиціям не заподіяно. Вогонь у відповідь не відкривався. Втрат не допущено.

На Донецькому напрямку ситуація суттєвих змін не зазнала. Тут противник 7 разів вів прицільний вогонь по позиціях Об’єднаних сил в районах населених пунктів Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка.
Підступи до Авдіївки зазнали вогневого впливу з боку противника з застосуванням всіх типів гранатометів та великокаліберних кулеметів. Вогонь вівся ввечері з напрямку Каштанового та Спартаку.

По захисниках Красногорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки вогонь вівся з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Незважаючи на це, підрозділи Об’єднаних сил продовжують укріплювати бойові позиції та удосконалюють систему інженерних загороджень, у тому числі й смуги забезпечення. Втрат на Донецькому напрямку немає.

Ворог не знижує активності на Маріупольському напрямку. Так протягом минулої доби окупанти 14 разів відкривали прицільний вогонь по позиціях наших військ поблизу населених пунктів Чермалик, Гнутове, Лебединське, Талаківка, Павлопіль та Широкине. При цьому позиції в районі населеного пункту Чермалик були обстріляні з озброєння бойових машин піхоти, а по околицях Водяного вівся вогонь із застосуванням 82-мм міномету. Двоє військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок ведення мінометного вогню отримали осколкове поранення.

У всіх випадках Об’єднані сили вживали адекватних заходів та примушували противника до припинення вогню. Дані заходи включали в себе як інформаційні повідомлення до міжнародних організацій, так й заходи безпосереднього впливу на вогневі засоби, що вели вогонь по підрозділах Збройних Сил України.

За уточненими даними розвідки двоє окупантів загинуло та один дістав важке поранення.

Противник продовжує ведення розвідки наших позицій. За добу засобами ППО зафіксовано 2 випадки прольоту ворожих БПЛА, один з яких ідентифіковано як «Орлан-10» російського виробництва. Всі вони здійснювали політ як уздовж лінії розмежування з боку окупованої території України, так і з її перетином. З метою протидії роботи БПЛА противника застосовувалися засоби радіоелектронної боротьби Об’єднаних сил з приведенням вогневих засобів у бойову готовність «Повна».

Упродовж поточної доби російські окупаційні війська 9 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників біля Кримського, Новолуганського, Мар’їнки, Гнутового та Широкиного. Окрім цього по захисниках Талаківки відкривався вогонь з 82-мм міномету.
Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

У відповідності до рішення Командувача об’єднаних сил тривають посилені фільтраційні заходи, заходи контрольно-пропускного режиму, забезпечення публічної безпеки в населених пунктах, а також заходів з недопущення незаконного переміщення товарів та матеріальних цінностей, зброї і вибухівки.

Так протягом минулої доби військовослужбовці Національної гвардії України, зі складу Об’єднаних сил на мобільних блок постах поблизу селищ Володимирівка та Благодатне затримали осіб, які перебували у розшуку і підозрюються у співпраці з незаконними збройними формуваннями.

Співробітниками національної поліції України зі складу Об’єднаних сил за минулу добу із незаконного обігу вилучено один корпус гранати Ф-1, один ВОГ-25, міну калібру 120 мм, 2 снаряди калібром 30 мм та 65 грам маріхуани.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало більше 22 тисяч осіб та майже 3 тисячі транспортних засобів. 48 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Також вчора на КПВВ «Мар’їнка», за пришвидшення оформлення громадянин України запропонував прикордонному наряду грошову винагороду у розмірі 50 доларів США. Громадянина передано співробітникам місцевої поліції.

Крім того, вчора військовослужбовці Об’єднаних сил від благодійних організацій доставили гуманітарну допомогу у підрозділи, які несуть службу неподалік Луганського і Новолуганського. Також українські військові забезпечили супровід і охорону представникам міжнародних організацій, які допомагають місцевому населенню селищ Водяне та Опитне.

Таким чином підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.