Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У річницю агресії проти Грузії, Кремль звинуватив в усьому Саакашвілі

Імперія «Совок» 4314 переглядів

Опубліковано - 7.08.2018 17:13 | Всі новини | Версія для друку

У річницю агресії проти Грузії, Кремль звинуватив в усьому Саакашвілі
У річницю агресії проти Грузії, Кремль звинуватив в усьому Саакашвілі
Прем’єр-міністр Росії Дмітрій Медвєдєв заявляє, що війни з Грузією 10 років тому могло б не бути, якби не поведінка тодішнього грузинського лідера Міхеіла Саакашвілі.

Про це Медвєдєв заявив в інтерв’ю газеті "Коммерсант".

У ніч із 7 на 8 серпня 2008 року у Південній Осетії почалася війна за участю російської армії, Медвєдєв тоді обіймав посаду президента РФ.

"Якби не безвідповідальна аморальна, злочинна поведінка Саакашвілі і його поплічників, ніякої війни б не було", – виправдовується Медвєдєв.

За його словами, напруга відчувалася ще до розпаду СРСР, але в 1990-і роки влада у Тбілісі ухвалила рішення, які "не були прийняті ні в Абхазії, ні в Південній Осетії".

"А в 2008 році уряд Грузії на чолі з президентом дав зелене світло агресії, і сталося те, що сталося. Це не було неминуче. Це, безумовно, було суб’єктивним вибором Саакашвілі і його оточення", – заявив Медвєдєв.

Медвєдєв стверджує, що це Грузія, по суті, оголосила війну РФ, а Саакашвілі заручився підтримкою американців.

На запитання, чому російські танки зупинилися за кілька десятків кілометрів від Тбілісі і не пішли далі, він відповів: "Тому що мета була в тому, щоб вибити грузинські війська з Цхінвалі, навести лад. І запобігти можливості подальшої ескалації насилля, тобто військових дій. Мета не зводилася до того, щоб розгромити Грузію чи стратити Саакашвілі...".

За словами Медвєдєва, Росія "після завершення військової складової кампанії з "примусу Грузії до миру" 26 серпня 2008 року визнала незалежність Південної Осетії і Абхазії.

На думку прем’єра РФ, його стриманість у результаті заспокоїла ситуацію в Грузії, Осетії і Абхазії, і дозволила "вийти на досить спокійні відносини з Європейським Союзом та іншими країнами".

Медвєдєв також заявив, що кар’єра Саакашвілі, "судячи з усього, в Грузії завершена", а з новим керівництвом Росія готова "вибудовувати відносини".

"Дипломатичні відносини може бути поновлено, не ми їх руйнували. Якщо грузинські колеги будуть готові до того, щоб їх відновити, ми, звісно, заперечувати не будемо", – сказав він і додав, що економічна співпраця вже активізувалася.

У свою чергу, Європейський Союз заявив про підтримку суверенітету і територіальної цілісності Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів і про прихильність до мирного врегулювання конфлікту.

"На жаль, російська військова присутність як в Абхазії, так і в Південній Осетії продовжує порушувати міжнародне право і зобов’язання, прийняті Росією відповідно до угоди від 12 серпня 2008 року за посередництва Євросоюзу", – йдеться в заяві до 10 річниці конфлікту з РФ.

Від "Аратти": ми ще тоді, 10 років тому, дослідили справжні причини російської агресії проти суверенної Грузії. Після публікації двох частин дослідження "Аратта" зазнала агресії російських кібервійськ. Атака тривала безперервно практично два місяці.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.