Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більшовики криміналізували Конституційний Суд. Червоно-голуба пошесть прогресує у владі

Правосуддя 7800 переглядів

Опубліковано - 18.05.2007 11:15 | Всі новини | Версія для друку

Більшовики криміналізували Конституційний Суд. Червоно-голуба пошесть прогресує у владі
Більшовики криміналізували Конституційний Суд. Червоно-голуба пошесть прогресує у владі
Звільнені судді КС, за активної підтримки більшовицької коаліції, не зупинилися перед крміналізацією органу конституційного правосуддя. Тепер там тіпу править революційна трійка: Пшеничний, Станік та Іващенко. Самочинно.

«Дії громадян С. Станік, В. Пшеничного та В. Іващенка є явно протиправними», – так прокоментував заступник Глави Секретаріату Президента Ігор Пукшин останні події в Конституційному Суді України. Він вважає, що діям вказаних осіб повинні дати належну правову оцінку відповідні правоохоронні органи.

Крім того, у коментарі журналістам він наголосив, що рішення Конституційного Суду, згідно з яким нібито визнано неконституційним призначення Президентом України голів судів та їх заступників, офіційно не оприлюднене, відтак є підстави сумніватися у його існуванні взагалі.

«Я сумніваюся, що таке рішення прийнято. Зараз ми можемо говорити про те, що вчора було пленарне засідання КС, де розглядалося конституційне подання Вищої ради юстиції щодо тлумачення статті 20 Закону України про судоустрій. Я не буду керуватися плітками і чутками певних посадових осіб, які там і не працюють», – заявив І. Пукшин. Заступник Глави Секретаріату Президента підкреслив, що відповідно до Закону про Конституційний Суд, рішення, яке приймається КСУ, оприлюднюється протягом семи днів і має бути підписано всіма суддями, які брали участь у голосуванні.

На сьогодні, наголосив І. Пукшин, чотири судді КСУ перебувають на лікарняному, троє – звільнені. «Відомо, що КС є повноважним, коли на засіданні присутні 12 суддів. Якщо немає кворуму, то про які рішення цієї інституції можна говорити?» – зауважив І. Пукшин. Він також додав, що у вчорашньому засіданні КСУ брала участь особа, яка не є суддею Конституційного Суду.

«Я вважаю, що такий орган не є повноважним і не має права приймати рішення, і ми взагалі не можемо говорити, що прийняте будь-яке рішення», – підкреслив Ігор Пукшин.

За словами І. Пукшина, «сьогоднішня ситуація, що голова Конституційного Суду подав у відставку, саме й підкреслює, що в нас відсутній як такий інститут КС».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.