Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Із Кремля надійшла відповідь матері Сенцова

Імперія «Совок» 4029 переглядів

Опубліковано - 15.08.2018 10:19 | Всі новини | Версія для друку

Із Кремля надійшла відповідь матері Сенцова
Із Кремля надійшла відповідь матері Сенцова
Щоб Владімір Путін помилував українського політв’язня Олега Сенцова, той має сам звернутися до нього з відповідним проханням.

Про це йдеться у відповіді адміністрації президента Росії на звернення матері Сенцова, яку опублікувало «Громадське».

У документі зазначено, що прохання Людмили Сенцової про помилування сина переслали тимчасовому виконувачу обов’язків губернатора Ямало-Ненецького автономного округу. Однак це прохання буде використане тільки при розгляді клопотання про помилування від самого ув’язненого, якщо той його подасть.

Мати Сенцова надіслала президентові Росії прохання помилувати сина в червні 2018 року.

«Роз’яснюємо, що згідно з Положенням про порядок розгляду клопотань про помилування в Російській Федерації, затвердженим визеназваним Указом президента Російської Федерації, процедура помилування починається з особистого клопотання засудженого про помилування», – сказано в листі.

Остаточне ж рішення про помилування засудженого ухвалює президент Росії.

В коментарі «Громадському» сестра Сенцова Наталія Каплан висловлює переконання, що режисера не планують відпускати.

«Ми з адвокатом будемо думати, що робити далі. Олег однозначно не буде писати прохання про помилування. Можу сказати, що така відповідь свідчить про те, що Олега відпускати не збираються. Вони досі називають його громадянином Росії і дали зрозуміти, що прохання матері (про помилування – ред.) не спрацювало», – сказала вона.

Засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях. 31 травня він заявив, що його «не цікавить обмін», адже він – «людина, яка йде до кінця».

Станом на сьогодні він голодує 93 дні. Раніше Олега Сенцова відвідувала російська правозахисниця Зоя Свєтова. За її словами, він назвав свій стан передкритичним.

Сенцов і кримчанин Олександр Кольченко були затримані представниками російських спецслужб в анексованому Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова і Кольченка в список політв’язнів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.