Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тривають державні випробування нової крилатої ракети

Захист держави 5154 перегляди

Опубліковано - 17.08.2018 21:08 | Всі новини | Версія для друку

Тривають державні випробування нової крилатої ракети
Тривають державні випробування нової крилатої ракети
Крилата ракета, яка розроблена ДККБ “Луч”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, успішно пройшла вогневі випробування, вразивши морську ціль на відстані у 100 км.

Про це повідомила прес-служба ДК "Укроборонпром".

В ході випробувань були перевірені льотні характеристики та всіх систем ракети, включаючи високоточну систему наведення. Пуск нової ракети, яка призначена для знищення наземних та морських цілей, пройшов на півдні Одеської області.

"Секретар РНБО і керівник "Укроборонпрому" доповіли про успішний пуск української крилатої ракети. Триває успішне випробування вітчизняних крилатих ракет, здатних знищувати будь-які морські та наземні цілі й забезпечити надійну оборону Чорноморського та Азовського узбережжя, вражаючи ворожі плавзасоби на відстані до 300 кілометрів. Продовжуємо зміцнювати обороноздатність наших Збройних Сил", – заявив Президент України Петро Порошенко.

Створення нової крилатої ракети є важливим елементом значного підвищення ефективності берегової оборони, яка отримає зброю, здатну знищувати противника на до цього недосяжних відстанях.

"Українські крилаті ракети здатні забезпечити надійну оборону Чорноморського та Азовського узбережжя, вражаючи ворожі плавзасоби на відстані до 300 кілометрів, за потреби, навіть в портах їх базування", – наголосив Олександр Турчинов.

Зазначимо, що ця крилата ракета розроблена ДККБ "Луч" у рамках стратегічної програми "Ракетний щит", та виробляється у тісній кооперації з іншими підприємствами "Укроборонпрому" та іншими представниками оборонно-промислового комплексу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.