Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На параді буде показано новий танк “Ятаган”

Захист держави 5715 переглядів

Опубліковано - 21.08.2018 13:59 | Всі новини | Версія для друку

На параді буде показано новий танк “Ятаган”
На параді буде показано новий танк “Ятаган”
Танк Т-84-120 “Ятаган” – основний бойовий танк, який оснащений 120-мм гарматою у відповідності до прийнятого у країнах НАТО стандарту. Ця бойова машина буде продемонстрована у Києві під час урочистих заходів з нагоди Дня Незалежності України.

Про це повідомила прес-служба "Укроборонпрому".

"Ятаган" був розроблений у ДП "ХКБМ ім. Морозова", що входить до складу "Укроборонпрому", та є ефективним рішенням з інтеграції стандартів Альянсу в українську бронетехніку. Для вирішення цієї задачі харківські інженери з нуля розробили новий механізм заряджання, який може працювати з унітарними пострілами натівскього стандарту.

Новий механізм заряджання працює по конвеєрному принципу та розміщений у спеціальному відсіку в задній частині башти. Цей відсік відокремлений від екіпажу та має спеціальні вишибні панелі, що дозволяє максимально підняти безпеку екіпажу та повністю відповідає рішенням конструкторської школі країн-членів НАТО.

Використання натівської танкової гармати значно розширює номенклатуру боєприпасів, які можуть використовуватись Т-84-120. Мова йде не тільки про снаряди, що можуть виготовлятися на новій технологічній лінії, яка встановлена на ДАХК "Артем", але і боєприпаси виробництва країн-членів НАТО.

Окрім потужної натівської зброї, "Ятаган" має високі ходові характеристики. Завдяки 1200-сильному дизельному двигуну, 48-тона машина розганяється до 65 км/год. Питома потужність Т-84-120 складає 26 к.с./т, що значно вища за показники не тільки Т-64, Т-72 чи російського Т-90, але і деяких сучасних танків країн Альянсу. В цей же час, за захист танку відповідає не тільки багатошарова броня, але і сучасні засоби динамічного захисту "Ніж" та комплекс електроно-оптичної протидії від керованого озброєння. Що у сукупності робить "Ятаган" захищеною, маневреною машиною з потужною зброєю.

Загалом, конструкторські та технологічні рішення, які були відпрацьовані під час розробки Т-84-120 "Ятаган" ще у 2000-х роках, дозволяють вести мову про можливість поступової модернізації вже існуючого парку українських танків та розробку нових зразків бронетанкової техніки, як під вже існуючи 120-мм артилерійські системи, так і перспективні.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.