Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Жан-Клод Юнкер пообіцяв, що у Євросоюзі скасують зміну часу

Світ навколо нас 4268 переглядів

Опубліковано - 31.08.2018 12:56 | Всі новини | Версія для друку

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер
Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер
Єврокомісія дослухається до думки громадськості та запропонує скасувати перехід на зимовий час у ЄС, повідомив Жан-Клод Юнкер. Він також зазначив, що ЄС відповість, якщо США підвищать мита на авто.

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер підтримав скасування зміни часу в Євросоюзі. Про це він заявив у ефірі телеканалу ZDF у п’ятницю, 31 серпня. "Люди хочуть цього, тому ми зробимо це", - наголосив він. Юнкер докладатиме зусиль, аби переконати своїх колег у Єврокомісії висунути пропозицію скасування переходу на зимовий час. Після цього вирішувати будуть уряди держави-членів і Європарламент.

Як повідомлялося раніше, у ЄС проведели онлайн-опитування щодо зміни часу, в якому взяли участь 4,6 мільйна жителів. Переважна більшість - 80 відсотків проголосували за скасування зміни часу. Дещо менша кількість опитаних висловилися на користь того, щоб жити за літнім, а не зимовим часом.

ЄС відповість на американські мита на авто

Щодо торговельного конфлікту з США Юнкер застеріг, що Європейський Союз відповість аналогічно, якщо Вашингтон запровадить вищі митні тарифи на автомобілі з ЄС. "Тоді відбудеться те, що ми також це зробимо", - сказав він.

Юнкер розкритикував Трампа, який напередодні знову порушив тему тарифів після того, як наприкінці липня вони домовилися поки заморозити торговельний конфлікт. "Ми з Трампом домовилися про своєрідне перемир’я стосовно нових тарифів на авто", - зазначив Юнкер, додавши, що перемир’я, як правило, поважають. На тих переговорах два лідери домовилися поки відмовитися від запланованих проти один одного штрафних мит.

Зараз американські мита становлять 2,5 відсотка для легкових автомобілів і 25 відсотків - для пікапів. Європейські мита на імпортовані зі США автомобілі становлять 10 відсотків. Президент США Дональд Трамп пригрозив запровадити 20-відсотківі мита на європейські автомобілі, якщо ЄС невдовзі не знизить чи не скасує "давно запроваджені" мита та торговельні обмеження на продукцію зі США.

У відповідь на погрози Трампа Єврокомісія заявила, що заходи з боку європейських торговельних партнерів можуть стосуватися експорту американських товарів загальною вартістю до 294 мільярдів доларів. Минулого року з Євросоюзу до США продали більш ніж 1,1 мільйона автомобілів, 500 тисяч з них - німецькі.

Єврокомісарка з питань торгівлі Сесилія Мальмстрьом заявила, що ЄС готовий запровадити нульові мита на американські авто, якщо Штати зроблять те саме. Але Трамп відкинув цю пропозицію.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.