Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Інтернет-видання «Високий Вал» стане газетою 30 травня!

Медіа Регіон: Чернігівська область 18296 переглядів

Опубліковано - 18.05.2007 15:35 | Всі новини | Версія для друку

Шеф-редактор “ВВ” Олег Головатенко (зліва), головний редактор сайту Владислав Савенок та директор проекту Дмитро Зінін під час засідання Чернігівського прес-клубу реформ
Шеф-редактор “ВВ” Олег Головатенко (зліва), головний редактор сайту Владислав Савенок та директор проекту Дмитро Зінін під час засідання Чернігівського прес-клубу реформ
Інтернет-видання “Високий Вал” розширює сферу свого впливу – з 30 травня найпопулярнішу Інтернет-сторінку області зможуть читати не тільки користувачі мережі. “Високий Вал” стає газетою.

Про новий проект “Високого Валу” розповіли його автори – шеф-редактор “ВВ” Олег Головатенко, головний редактор сайту Владислав Савенок та директор проекту Дмитро Зінін під час засідання Чернігівського прес-клубу реформ.

Шеф-редактор “Високого Валу” Олег Головатенко розповів про те, що ідея створити Інтернет-сторінку з’явилась в 2001 році. За словами О. Головатенка, тоді він не сподівався, що “ВВ” матиме такий успіх та стільки відвідувачів - щодня Інтернет-сторінку відвідують понад 1200 користувачів мережі.

Олег Головатенко зазначив, що 6 років тому про друкований проект годі було й мріяти. “В ті часи друковане видання не могло бути незалежним, - сказав керманич “Високого Валу”. – На нього б обов’язково тиснули ті, хто платив би гроші за друк. А мені хотілося, щоб “ВВ” був незалежним. Таку можливість дала мережа Інтернет – під логотипом “Високого Валу” публікувалися гострі та безкомпромісні журналістські матеріали, які дали нам найголовніше – довіру читача”.

Шеф-редактор додав, що Високий Вал” вже став популярним у користувачів мережі. “Тепер ми хочемо, щоб “ВВ” став популярним і для тих чернігівців, які не користуються комп’ютером та Інтернетом”, зауважив О. Головатенко.

Він розповів про сервіси сайту, які вдало поєднаються в газеті. Так Інтернет-радіо вже слухають відвідувачі сайту з Канади, Росії, США, Ізраїлю, Німеччини, Латвії, Південної Кореї, Південної Африки та багатьох інших країн. Успіхом користуються служба знайомств та сторінка приватних оголошень з фото. Всі ці сервіси Інтернетного “ВВ” будуть присутніми і в друкованому “Високому Валі”, а отже, стануть більш доступними.

За словами Олега Головатенка, газета “Високий Вал” виходитиме раз на тиждень кольоровим друком на 12 сторінках. Він переконаний, що газета, як і Інтернет-сторінка, буде незалежною та неупередженою. Щодо інформаційного стилю газети, то в ній розміщуватиметься більше аналітичних матеріалів на відміну від “Високого Валу” в мережі, де переважає оперативна інформація. Олег Головатенко висловив сподівання, що “Високий Вал” об’єднає журналістів за покликанням, як це колись зробив “Черниговский полудень” на чернігівському рівні та медіапроекти Олександра Кривенка (газети «Поступ», журнал «ПіК», Громадське радіо) на всеукраїнському рівні.

Головний редактор сайту Владислав Савенок поділився секретами нового видання. Він розповів про те, як всесвітньо відомий медіа магнат Руперт Мердок активно розвиває всі напрямки медіа-бізнесу. “То ж і “Високому Валу” для повноцінного існування в медіа-середовищі, крім Інтернет-сайту, не вистачало радіо та газети, - сказав пан Савенок. – І ці інформаційні продукти на зараз стадії реалізації”. В. Савенок підкреслив, що редагуватиме газету на громадських засадах.

Він додав, що продукуватиме ідеї і буде скоріше творчим редактором, щоб газета «Високий Вал» мала своє обличчя, як його має Інтернет-видання. Також пан Савенок розповів, що “Високий Вал” збирається юридично регламентувати використання матеріалів “ВВ” через укладання договорів з її споживачами. “Загалом, планів щодо розвитку газети багато, зокрема щодо іронічної подачі матеріалів, розвитку сатиричних жанрів – всього, що подобається читачу, - сказав В. Савенок на завершення. - Вистачило б часу і сил для того, щоб реалізувати задумане”.

Директор проекту Дмитро Зінін розповів про те, що газета виходитиме за гроші, виручені від продажу газетної площі. Вже є кошти на друк першого номеру, зазначив він. Щодо розповсюдження, то газета продаватиметься в мережі магазинів “Союз” та “Квартал”, через кіоски “Укрпошти”.

Д. Зінін сподівається, що вже наступного року її можна буде передплатити. Газета виходитиме накладом 5 000 примірників.

Пан Зінін запевнив, що в подальшому наклад постійно зростатиме.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Медіа»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.