Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україні активно розвивається зелений туризм, але немає відповідних законів

Туризм 15999 переглядів

Опубліковано - 19.05.2007 02:03 | Всі новини | Версія для друку

У дворі садиби зеленого туризму “Звенигород” (с.Балико-Щучинка, Київська область)
У дворі садиби зеленого туризму “Звенигород” (с.Балико-Щучинка, Київська область)
Зелений туризм в Україні потерпає від відсутності необхідних законів, реклами та кредитів. Але попри це розвивається.

Під Києвом, у Музеї народної архітектури, власники приватних садиб з усіх регіонів країни представляли різноманітні туристичні пропозиції.

Карпатські гори, замки Львівщини, волинські озера, подільські Товтри, степи Херсонщини та ще багато красот агітують відвідувати прихильники екологічного відпочинку. Він стає дедалі популярнішим і чи не в кожному селі знайдеться хата, у якій радо приймають туристів. Для більшості селян це все ще спосіб виживання і лише для одиниць - бізнес.

Віталій Шевченко приймає у своїй гуцульській садибі гостей вже сьомий рік однак - прибутки від цієї справи почав отримувати не так давно.

Валерій Шевченко, власник сільської садиби:
"Перш за все потрібна сама садиба. Вона повинна бути в гарному місці, в ній має бути чисто, в ній має бути дуже уютно і безпечно. Але дуже важливо хто цією справою займається. І чоловік, і жінка, і діти в цій сім'ї мають любити цю справу."

Здавалося б формула успіху проста. Однак селянам катастрафічно бракує державної підтримки. Передусім, бодай закону, який визначив би правила гри на цьому полі.

Віталій Чернець, спеціаліст з організації туризму Волинської ОДА:
"Ми керуємося тільки постановою з надання послуг з тимчасового розміщення та Законом "Про особисте селянське господарство". Закону "Про сільський зелений туризм" на жаль немає. Є тільки постанова кабміну "Про державну підтримку розвитку сільського зеленого туризму в Україні". Підтримка не передбачає, на жаль, фінансової допомоги."

Спілка сприяння зеленому туризму лобіює спеціальний закон вже кілька років і лише нещодавно домоглася його реєстрації. Законопроект передбачає передусім легалізацію екотуризму, а також оподаткування власників садиб. Та перед тим, як оподатковувати селян, - каже голова спілки Володимир Васильєв, - потрібно дати стимул для розвитку їхньої справи.

Володимир Васильєв, голова Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму України:
"Сьогодні необхідно зробити дешеві кредити для того щоб сільський господар зміг реконструювати або побудувати будинок для прийому туристів. Також треба навчати сільського господаря. А держава повинна рекламувати зелений туризм, рекламувати такий спосіб відпочинку та конкретні садиби."

Зелений туризм це не лише мальовничі пейзажі. Мешканці великих міст їдуть на село, щоб відпочити від цивілізації, а також навчитися різноманітних ремесел, адже господарі часто пропонують майстер-класи з гончарства, бджолярства, полювання, лозоплетіння та багато іншого. Сільський туризм - це національний колорит, який міг би стати приманкою для закордонних відпочивальників, але іноземна клієнтура становить наразі не більше 20 відсотків - адже якість послуг в Україні ще далека від європейської.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Туризм»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.