Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чекістські агенти за кордоном. В Австрії впіймали чергового

Світ навколо нас 4717 переглядів

Опубліковано - 9.11.2018 14:15 | Всі новини | Версія для друку

Чекістські агенти за кордоном. В Австрії впіймали чергового
Чекістські агенти за кордоном. В Австрії впіймали чергового
Міністерство закордонних справ Австрії 9 листопада викликало дипломата з посольства Росії в цій країні через затримання полковника австрійської армії у відставці, якого підозрюють у шпигунстві на користь Росії.

Про це повідомляють міжнародні інформагенції Reuters, DPA та інші.

Як повідомив офіційний представник міністерства оборони Австрії Міхаель Бауер, служба військової контррозвідки розкрила випадок шпигунства за допомогою «дружньої спецслужби». Щодо відставного офіцера, ім’я якого не називається, порушено кримінальну справу.

Газета Kronen Zeitung повідомила раніше про розслідування щодо 70-річного австрійського полковника у відставці, який з кінця 1990-х років нібито передавав російській військовій розвідці інформацію про міграційну кризу, австрійську військову авіацію та артилерійські системи. За даними видання, за свої послуги він отримав близько 300 тисяч євро. Газета зазначає, що «підозрюваний діяв дуже професійно». Обіймаючи незначну посаду в штабі австрійської армії, кожні два тижні він зустрічався зі своїм російським куратором «Юрієм» і отримував від нього завдання. Здобуті відомості він передавав за допомогою зашифрованих листів або за допомогою супутникового зв’язку.

Канцлер Австрії Себастьян Курц і міністр оборони Маріо Кунасек виступили 9 листопада зі спеціальною заявою на цю тему. Керівник австрійського уряду різко засудив дії спецслужб Росії в Європі і заявив, що «шпигунство неприпустиме».

Курц також оголосив, що через шпигунський скандал міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль скасувала заплановану на початок грудня поїздку до Росії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.