Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Спаплюження пам'ятника героям Крут є замовним злочином

Політика 5451 перегляд

Опубліковано - 21.05.2007 13:10 | Всі новини | Версія для друку

Спаплюження пам'ятника героям Крут є замовним злочином
Спаплюження пам'ятника героям Крут є замовним злочином
“Наша Україна” звернулася до правоохоронних органів із заявою про порушення кримінальної справи і у другій половині дня відновлюватиме спаплюжений пам'ятник.

“Сьогодні ми є свідками того, що відбувається брутальне глузування з пам’яток історії і святинь українського народу, відбуваються акти вандалізму над українськими національними символами”, - заявив голова Молодіжного союзу “Наша Україна” Степан Барна, повідомляє прес-служба НУ.

Як відомо, учора вандали понівечили меморіал пам’яті героїв Крут на Чернігівщині. Зловмисники обписали монумент нецензурщиною та антиукраїнськими висловами на кшталт “Слава Росії” тощо, і залили жовтою фарбою.

“Молодіжний союз “Наша Україна” вбачає у цьому не просто акт вандалізму, ми спостерігаємо в цьому явищі певну послідовність дій, яка не може бути некерованою, - переконаний Барна. - Хочу наголосити, що такі явища з’явилися на тлі проявів сепаратизму: появи так званої Донецької республіки та кримського сепаратизму в Україні. Складається враження, що все це має системний і замовний характер”.

“Мені складно сказати хто за це має нести відповідальність, але ми звертаємося до представників СБУ та інших правоохоронних органів з метою вивчити це питання і дати правову оцінку тим діям, що відбуваються сьогодні в Україні”, - наголосив Барна, додавши, що меморіал героям Крут є святинею для української молоді, і є прикрим те, що відбувається таке глузування довкола пам’яті борців за незалежність України.

Як заявив Барна, представники Молодіжного Союзу “Наша Україна” зараз виїжджають у Крути, щоб допомогти очистити меморіал та взяти його під охорону. Акція буде відбуватися приблизно о 15 годині в Крутах.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.