Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Посольство України в США закликало Amazon зняти з продажу товари з символікою “ДНР”

Влада 4897 переглядів

Опубліковано - 21.11.2018 12:10 | Всі новини | Версія для друку

Посольство України в США закликало Amazon зняти з продажу товари з символікою “ДНР”
Посольство України в США закликало Amazon зняти з продажу товари з символікою “ДНР”
Українське посольство в США звернулося до засновника Amazon Джефа Безоса “з наполегливим закликом” припинити продаж товарів з символікою так званої “ДНР”.

Про це йдеться в повідомленні, поширеному на сторінці дипустанови в Facebook.

"Для десятків мільйонів українців по всьому світу так звана Донецька народна республіка - це дещо більше, ніж просто незаконне або невизнане утворення. Понад 11 тисяч людей загинули у цій війні", - сказано в зверненні.

"Вважаємо, що продаж товарів із символікою так званої "ДНР" - терористичної організації, проти агресивної поведінки якої виступає міжнародна спільнота і США зокрема, - не несе в собі жодних закликів до миру і поваги до людського життя, а натомість підтримує пропаганду Росії проти суверенітету і територіальної цілісності України", - наголосили у посольстві.

Українські дипломати додали, що аналогічну вимогу направили й до керівництва ще одного гіганта онлайн-торгівлі, компанії eBay.

В посольстві запевнили, що вже привернули до ситуації увагу органів американської влади, зокрема Державного департаменту, Міністерства торгівлі і Міністерства фінансів.

Кілька днів тому на продажу на Amazon товарів з символікою "ДНР" звернула увагу виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Вона закликала інтернет-користувачів влаштувати флешмоб і масово відправляти Джефу Безосу повідомлення з закликом припинити продажі.

Не тільки "ДНР"

Товари з символікою так званої "ДНР" - не єдині, які викликають критику на адресу керівництва Amazon.

Кілька днів тому 27 депутатів Європарламенту звернулися до компанії з вимогою прибрати з продажу товари з символікою СРСР.

В колективному зверненні парламентарі кажуть, що однаково засуджують як радянський, так і нацистський режими. За їхніми словами, обидва систематично порушували права людини, обмежували свободу і демократію.

"Кількість жертв радянського режиму перевищує 60 мільйонів людей, понад 10 мільйонів були вислані до Сибіру. Криваві дії СРСР відчули на собі майже всі окуповані держави, а наслідки цих трагічних дій відчуваються досі. Ми не можемо допустити вшанування того, що символізує окупацію, страждання і масові вбивства", - сказано в зверненні.

У самій Amazon ситуацію поки що не коментували.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.