Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Лукашенко і Путін поговорили про союзну державу

Імперія «Совок» 3312 переглядів

Опубліковано - 26.12.2018 10:54 | Всі новини | Версія для друку

Лукашенко і Путін поговорили про союзну державу
Лукашенко і Путін поговорили про союзну державу
Президент Білорусі Алєксандр Лукашенко і президент Росії Владімір Путін 25 грудня домовилися про нову зустріч до Нового року, дату якої узгодять пізніше.

Про це білоруській інформагенції «БелТА» заявила прес-секретар білоруського керівника Наталья Ейсмонт і розповіла, про що глави двох держав говорили під час сьогоднішньої зустрічі.

«Переговори, які відбулися, безумовно, ми можемо назвати конструктивними. Президенти обговорили весь спектр питань нашого спільного порядку денного. Оцінюючи в цілому торгово-економічне співробітництво, в першу чергу як однозначно позитивний момент було відзначено зростання товарообігу. Серед інших найбільш актуальних тем, які обговорювалися сьогодні, були і ціноутворення на газ, робота білоруського нафтопереробного сектора в умовах податкового маневру, що проводить Росія, поставки наших продуктів харчування на російський ринок. Як результат – позиції зближені з усіх питань», – заявила Ейсмонт.

Трохи пізніше інформацію про нову зустріч ще до Нового року підтвердив прес-секретар Путіна Дмітрій Пєсков.

Раніше в Москві перший віце-прем’єр і міністр фінансів Росії Антон Сілуанов розповів журналістам, що Росія і Білорусь створять робочу групу для підготовки пропозицій щодо інтеграції і вирішення спірних питань.

«У нас ціноутворення на газ – з цим питанням ми повинні визначитися і, починаючи з 2020 року, виробити пропозиції щодо формування цін на цей вид енергії», – цитує Силуанова російське агентство «ТАСС».

Путін і Лукашенко 25 грудня провели переговори в Москві. Зустріч, яка відбувался в Кремлі з невеликими перервами і зміною форматів, тривала майже чотири години, повідомляє Білоруська редакція Радіо Свобода.

Напередодні російський віце-прем’єр Антон Сілуанов заявив про регулярне порушення митного режиму з боку Білорусі.

«Ми говоримо білоруській стороні, що ви – наш сусід, наш союзник, але останнім часом довіра втрачена. Всі ці розчинники, санкціонка, підакцизні товари, які заповнюють наші ринки», – цитує російського чиновника «ТАСС».

За словами Сілуанова, Білорусь не повністю виконує умови союзного договору 1999 року, що передбачає створення єдиної податкової, митної, грошово-кредитної, акцизної, економічної політики. Як приклад він навів відсутність досі єдиної валюти.

У свою чергу Лукашенко нарікав, що Москва відхилила всі пропозиції Мінська щодо цін на газ і компенсації за «податковий маневр» в нафтової галузі.

Білоруська сторона хоче домогтися від Росії компенсації за «податковий маневр», який призведе до подорожчання нафти для білоруських НПЗ. Мінськ оцінює свої втрати через «податковий маневр» в 2019 році на рівні 383 мільйонів доларів. Однак Сілуанов заявив, що Кремль ніяких обіцянок не давав.

Прем’єр-міністр Росії Дмітрій Медвєдєв 13 грудня заявив, що Москва готова до подальшого просування в питаннях реалізації проекту союзної держави. Зокрема, до проведення єдиної податкової і тарифної політики, єдиних митних органів, єдиного емісійного центру.

Попри розбіжності, які загострилися в останні місяці, президент Росії перед початком зустрічі сказав, що відносини двох країн «розвиваються досить успішно». Він визнав, що є і проблеми: «Якщо домовимося, то буде зовсім добре».

Лукашенко, у свою чергу, закликав «не тягнути наявні проблеми в новий рік».

Зустрічі лідерів двох країн передували різкі заяви з обох сторін: Лукашенко фактично звинувачував Росію в прагненні підпорядкувати Білорусь, аж до анексії, а російські представники стверджували, що Мінськ хоче зберегти незаслужені торгові преференції. Низка близьких до Кремля ЗМІ і телеграм-каналів при цьому звинувачували Лукашенка і владу Білорусі в прагненні розірвати союзні відносини з Росією і в політиці «білорусизації».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.