Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політв’язні Кремля. Чергове судилище: українського адвоката зробили шпигуном

Імперія «Совок» 3497 переглядів

Опубліковано - 26.12.2018 17:17 | Всі новини | Версія для друку

Політв’язні Кремля. Чергове судилище: українського адвоката зробили шпигуном
Політв’язні Кремля. Чергове судилище: українського адвоката зробили шпигуном
Суд у Росії засудив до 8 років колонії суворого режиму українця Ігоря Кияшка за звинуваченням у шпигунстві і спробі контрабанди військового обладнання.

Про це повідомляє "Комерсант".

Нижегородський обласний суд розглядав справу в закритому режимі у зв’язку з наявністю в матеріалах документів, що містять державну таємницю.

Російський суд вирішив, що українець, який часто відвідував Нижній Новгород для покупки бактеріофагів для своєї дитини, за завданням СБУ шукав деталі двигунів військових літаків і збирав документи по установці зенітно-ракетних комплексів, що випускаються Нижньогородським машинобудівним заводом концерну "Алмаз-Антей".

Зокрема, Кияшко нібито купив деталі двигунів багатоцільових винищувачів МіГ-29 для відправки в Україну.

Захист не буде оскаржувати вирок, щоб уникнути посилення покарання. Адвокат і сам українець визнали рішення суду досить м’яким на тлі інших вироків, винесених у справах про шпигунство.

За даними видання, Кияшко не визнавав збір секретної інформації про ЗРК, проте не заперечував своїх намірів передати СБУ деталі літакових двигунів.

Громадянина України Ігоря Кияшка затримали в Нижньому Новгороді 10 квітня 2018 року. Російські слідчі органи звинуватили його в шпигунстві та спробі контрабанди деталей військових літаків.

Дружина Кияшка пояснила, що він поїхав до Нижнього Новгорода по ліки для трирічного сина, в якого стався рецидив золотистого стафілокока.

3 липня Національна асоціація адвокатів України заявила, що ФСБ Росії не допускає захист до обвинувачуваного в шпигунстві українського адвоката Ігоря Кияшка.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.