Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: припинення вогню не відбулося

Війна з Росією (АТО) 3761 перегляд

Опубліковано - 29.12.2018 20:18 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: припинення вогню не відбулося
Ситуація на фронті: припинення вогню не відбулося
Минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил кількість обстрілів у порівнянні з минулою добою дещо збільшилась. Найбільш напруженою була ситуація на Донецькому та Маріупольському напрямках.

Про це повідомив прес-центр ООС.

Всього за минулу добу, 28 грудня, противник 11 разів обстріляв позиції наших військ.

Під час обстрілів, російські окупаційні війська двічі застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння з загальною витратою 11 мін.

На Луганському напрямку вчора противник здійснив обстріл з міномету калібру 82 мм поблизу селища Новотошківське з напрямку населеного пункту Голубівське, яке знаходиться на ТОТ України та з гранатометів різних систем, стрілецької зброї поблизу селищ Болотене та Станиця Луганська з напрямку населених пунктів Піонерське, Миколаївка які тимчасово не підконтрольні Урядові України.

Слід зазначити, що російсько-окупаційні війська вдаються до ганебних провокацій з метою звинуватити українських військових у зриві режиму "ТИША", який введений з 00.00 (за Київським часом) 29.12.2018 командуванням Об’єднаних сил.

Так, вчора з 21.40 до 21.45 в районі населеного пункту Голубівське, що знаходиться на тимчасово окупованій території Луганської області, представники НЗФ обстріляли власні позиції зі стрілецької зброї та ЗУ 23-2, здійснюючи при цьому фото - та відео зйомку.

Це є черговою невдалою спробою бойовиків скомпрометувати Об’єднані сили в очах українських громадян та міжнародної спільноти.

Українські військові дотримуються взятих зобов’язань і виконують бойові завдання у суворій відповідності до чинного законодавства та норм міжнародного гуманітарного права.

На Донецькому напрямку відмічено активізацію противника в районі населеного пункту Піски, Славне, Тарамчук, Опитне де позиції українських військових були обстріляні з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї з напрямку населених пунктів Оленівка, Лозівський, Веселе, які перебувають під тимчасовим контролем російських окупаційних військ.

На Маріупольському напрямку збройні формування Російської Федерації та їхні найманці здійснили обстріл позиції українських військових з міномету калібру 82 мм поблизу селища Гнутове та з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі населених пунктів Павлопіль, Водяне з боку тимчасово окупованих селищ Пікузи, Українське, Заїченко.

Внаслідок бойових дій протягом минулої доби один український військовослужбовець отримав поранення.

Враховуючи інтенсивність ведення вогню противником, Об’єднані сили вжили адекватних заходів щодо подавлення вогневих точок окупантів.

За даними розвідки, за минулу добу одного окупанта було знищено та двох поранено.


Протягом поточної доби, станом на 18-у годину, російські окупаційні війська 2 рази порушили режим припинення вогню.

При цьому випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами, не зафіксовано.

Позиції наших військ були обстріляні з гранатометів різних систем в районі селища Залізне на Горлівському напрямку а також в районі населеного пункту Гнутове на Маріупольському напрямку.

Підрозділи Об’єднаних сил у відповідь на провокації противника застосовували чергові вогневі засоби.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил протягом поточної доби немає.

Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових.

Підрозділи, які обороняються, продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів у відповідь з метою збереження життя і здоров’я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

Криміногенна ситуація в районі операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об’єднаних сил продовжує вживати заходів щодо виявлення боєприпасів і зброї, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

Так протягом минулої доби представниками правоохоронних органів зі складу Об’єднаних сил виявлено 31 адміністративне правопорушення та затримано 6 громадян, які згідно бази даних Головного управління Національної поліції у Донецькій області підозрюються у співпраці з НЗФ.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах на території Донецької та Луганської областей розкрито:
- 1 повідомлення про замінування;
- 11 крадіжок;
- 1 факт незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами;
- 3 факти незаконного обігу наркотичних засобів;

Протягом минулої доби із незаконного обігу вилучено:
39 набоїв калібру 7,62 мм.

Під час забезпечення публічного порядку припинено 788 адміністративних правопорушень. Також виявлено 369 адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день, на підконтрольну Україні територію та в зворотному напрямку, прослідувало понад тридцять сім тисяч осіб та 4965 транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 20 особам. Окрім того, в КПВВ, виконано 85 доручень уповноважених державних органів. Також, виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму понад 161 тисячу гривень.

Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, протягом 28 грудня забезпечувався безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС і зворотно.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують контролювати ситуацію в районі проведення операції та виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною.

СлаваУкраїні!




Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.