Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЄС вимагає від РФ негайного звільнення політв’язнів

Політика 3617 переглядів

Опубліковано - 10.01.2019 14:38 | Всі новини | Версія для друку

ЄС вимагає від РФ негайного звільнення політв’язнів
ЄС вимагає від РФ негайного звільнення політв’язнів
ЄС висловлює солідарність із громадянами України, які були незаконно арештовані владою РФ, вимагає їх негайного звільнення та надання термінової медичної допомоги тим, хто її потребує.

Відповідну заяву розповсюдив у четвер 10 січня речник Служби зовнішніх дій Європейського Союзу.

«Павло Гриб, інвалід, 20-річний громадянин України був викрадений 24 серпня 2017 року в Білорусі та ув’язнений російською владою без жодних конкретних звинувачень. Євросоюз очікує, що він буде негайно звільнений та отримає доступ до спеціальної медичної допомоги, якої потребує. Українські лікарі мають отримати дозвіл оглянути його в той час, коли він усе ще залишається в ув’язненні, що вимагається нещодавнім рішенням Європейського суду з прав людини", - йдеться у повідомленні.

У заяві також зазначається вимога щодо звільнення кримськотатарського активіста Едема Бекірова, заарештованого 12 грудня 2018 року після прибуття на Кримський півострів, незаконно анексований Росією. "Бекіров також потребує щоденної медичної допомоги, яка є необхідною, виходячи зі стану його здоров’я. Ми очікуємо його звільнення без подальшого зволікання та забезпечення йому гарантованого доступу до негайної та належної медичної допомоги", - наголошується в документі.

Європейський Союз підкреслює, що всі незаконно затримані громадяни України на Кримському півострові та у Росії, а також екіпажі кораблів, захоплених Росією 25 листопада, мають бути негайно звільнені. Міжнародні спостерігачі у сфері прав людини мають отримати повний, вільний та незмінний доступ до Кримського півострова.

Європейський Союз залишається відданим повному виконанню політики щодо невизнання незаконної анексії Криму та Севастополя, наголошується в заяві.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.