Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Берлін відреагував на рішення США вийти з договору про роззброєння

Світ навколо нас 3579 переглядів

Опубліковано - 2.02.2019 17:41 | Всі новини | Версія для друку

Берлін відреагував на рішення США вийти з договору про роззброєння
Берлін відреагував на рішення США вийти з договору про роззброєння
Уряд ФРН шкодує про рішення США припинити участь у Договорі про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності, однак підтримує аргументи Вашингтона. На думку Берліна, саме Москва порушила договір.

У Берлині шкодують про рішення США припинити участь у Договорі про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності (ДРСМД), але розуміють його та погоджуються з обвинуваченнями у бік Росії. "Для нас очевидно, що Росія порушила цей договір", - заявила канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) у п’ятницю, 1 лютого.

Заява Меркель прозвучала незадовго до того, як у Вашингтоні про рішення США офіційно оголосив держсекретар Майк Помпео. Німецька канцлерка заявила, що після оголошення рішення США про вихід з договору треба намагатись використати шестимісячний термін для переговорів з Москвою. "З Росією треба далі говорити", - наголосила Меркель.

Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас (Heiko Maas) того ж дня зазначив, що без ДРСМД безпеки стане менше. Раніше Маас неодноразово закликав Росію врятувати цей договір і кінець кінцем поклав на неї відповідальність за вихід США з договору про роззброєння. "Нам необхідно зважати на те, що договір порушується російською стороною. Договір, до якого належать дві держави-підписантки і який порушується однією стороною, фактично втрачає чинність", - наголосив Маас у Бухаресті на полях зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС.

Раніше у НАТО Німеччина разом з іншими членами Альянсу підтримала позицію США. Депутат Бундестагу від Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Юрґен Гардт (Jürgen Hardt) в інтерв’ю Deutschlandfunk висловив припущення, що "головне бажання" президента Росії Владіміра Путіна: "розділити НАТО у питанні ракет середньої дальності". Політик припускає, що таким чином Кремль намагається зробити те, що СРСР не вдалось у 1980-ті роки.

Німецький депутат від фракції Зелених у Європарламенті Клаус Бухнер (Klaus Buchner) назвав вихід США з ДРСМД "дуже небезпечним та непродуманим кроком". "Росія не повинна безкарно порушувати міжнародні договори", - заявив політик у розмові з DW. На його думку, санкції щодо РФ були б кращою відповіддю, ніж вихід з договору. Такі дії Вашингтона несуть загрозу "глобальної гонки озброєнь", вважає Бухнер.

Чи повернуться в Німеччину ракети середньої дальності?

Тепер у Німеччині сперечаються, які наслідки матиме рішення США про вихід з ДРСМД. Маас ще у грудні 2018 року виступив проти розміщення в Європі нових ракет середньої дальності.

Деякі з ветеранів пацифістського руху в ФРН, наприклад, соціал-демократ Ергард Епплер (Erhard Eppler), вважають, що це призведе до нових масових протестів, як це було на початку 1980-х, коли сотні тисяч німців протестували проти розміщення американських ракет Pershing II у Західній Німеччині. Тоді протести, однак, не зупинили розгортання озброєнь.

Утім, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг уже заявив, що в Альянсу є інші варіанти відповіді на дії Москви ніж "розміщення нових ядерних ракет у Європі".
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.