Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сьогодні Президент Ющенко звернувся до народу України

Подія дня 9442 перегляди

Опубліковано - 23.05.2007 23:19 | Всі новини | Версія для друку

Сьогодні Президент Ющенко звернувся до народу України
Сьогодні Президент Ющенко звернувся до народу України
Сьогодні Президент Ющенко звернувся до громадян України з приводу ситуації, яка склалася навколо Конституційного Суду України.

Ми надаємо текст звернення Президента України Віктора Ющенка без змін та коментарів.

Шановні співвітчизники!

Я хочу дати чітку оцінку подіям останніх днів.

Мою різку стурбованість викликала ситуація, що склалася в Конституційному Суді України. Суд паралізовано і деморалізовано. Як гарант Конституції я категорично не приймаю такого стану справ. Я був, є і завжди буду на стороні чесного і відповідального Конституційного Суду як верховного конституційного арбітра країни.

Неодноразово я наголошував на трьох непорушних принципах його роботи:

Перше. Суд зобов’язаний діяти виключно у рамках Конституції України.

Друге. Він має бути поза політикою.

Третє. Він повинен приймати компетентні рішення, що гарантують верховенство Основного Закону.

Вам добре відомо – впродовж двох років я вимагав і добився відновлення роботи Конституційного Суду, заблокованого Верховною Радою. Але політичні інтриги зробили свою справу. Відновлений суд виявив цілковиту бездіяльність. Майже рік він не схвалював жодного, підкреслюю – жодного рішення. Безпрецедентна невизначеність суду підірвала його авторитет і поставила під сумнів компетентність деяких його членів.

Більше того, окремі судді були запідозрені в масштабній корупції.

З жовтня 2006 року на розгляді Конституційного Суду знаходиться подання щодо імперативного мандату народних депутатів – неможливості одноосібного переходу з фракції у фракцію. Закон визначає три місяці для розгляду подання. За вісім місяців суд рішення не прийняв, а отже порушив законодавство, яке має захищати.

Відсутність рішень, бездіяльність суду стала однією з причин нинішньої політичної кризи в державі.

Кажу гранично чітко: таке становище ставить під загрозу ваші, шановні співвітчизники, права і свободи, діяльність інститутів влади і стабільність політичної системи країни в цілому.

Таку політику і таку роботу я відхиляю.

У відповідь на порушення присяги я прийняв рішення звільнити трьох суддів і призначити відповідну заміну. Я діяв швидко і відкрито, щоб уберегти суд від краху його статусу і рішень.

Обурливі, принизливі для конституційної демократії технології втягнули суд в політичний конфлікт. Усупереч закону, в кількох місцевих, далеких від Києва судах, було вчинено протиправну спробу призупинити рішення Президента. Завдяки такій ревізії звільнені судді самочинно відновили себе на посаді. З’явився нелегітимний керівник Конституційного Суду. У результаті єдиний орган конституційної юрисдикції прийняв антиконституційне рішення щодо призначення суддів на адміністративні посади.

Цей крок поставив крапку у будь-яких надіях на незаангажованість тих, хто має бути бездоганним арбітром. Настав час припинити цей безлад.

Я змушений визнати, що Конституційний Суд втрачає свою конституційну легітимність і не може в умовах, що склалися, виконувати функцію із збереження верховенства Основного Закону держави. Тому я доручаю Генеральній прокуратурі дати негайну правову оцінку ситуації, яка склалася в Конституційному Суді з порушенням Конституції і національного законодавства. Прошу Верховний Суд вжити невідкладних заходів, щоб припинити практику використання судових рішень у політичних цілях.

Я звертаюся до всіх політичних сил з категоричною вимогою припинити тиск на Конституційний Суд.

Вірю, що Український народ підтримає мій заклик і мою позицію.

Шановні співвітчизники, я твердо покладаюся на ваше розуміння і підтримку. Я бачу перспективу роботи, що ведеться для підготовки дострокових парламентських виборів. Вони – будуть. Вже найближчим часом.

Головним переможцем розв’язання політичної кризи станете ви, кожен український виборець.

Спільно ми досягнемо усіх поставлених цілей.

Ваша надія творить мою рішучість.

Дякую за увагу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.