Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЄС та США підтримали Україну у справі “Приватбанку”

Політика 3957 переглядів

Опубліковано - 19.04.2019 09:23 | Всі новини | Версія для друку

ЄС та США підтримали Україну у справі “Приватбанку”
ЄС та США підтримали Україну у справі “Приватбанку”
Рішення про націоналізацію “Приватбанку” 2016 року було єдиним ефективним методом захисту його вкладників, заявили у представництві ЄС та посольстві США в Україні.

Завдяки націоналізації "Приватбанку" у 2016 році була забезпечена довгострокова життєздатність фінустанови та захищені гроші мільйонів українських громадян. Про це йдеться у заявах представництва ЄС в Україні та посольства США в Україні, оприлюднених ввечері четверга, 18 квітня.

"У 2016 році міжнародні партнери України підтримали рішення уряду та Національного банку України націоналізувати "Приватбанк" на вимогу колишніх власників в якості єдиного ефективного методу захисту вкладників банку - українського народу та бізнесу - і стабільності фінансової системи", - наголосили представництво ЄС та посольство США.

"І хоча це потребувало вливання близько 160 мільярдів гривень коштів українських платників податків здаля відновлення платоспроможності банку, це забезпечило довгострокову життєздатність "Приватбанку", захистило гроші мільйонів українських громадян і зміцнило економічне здоров’я країни", - наголошується у заяві.

ЄС та США наголосили, що продовжують підтримувати зусилля НБУ щодо реформування фінансового сектора України, зокрема за допомогою запровадження принципів розумного корпоративного управління, а також зусиль міністерства фінансів щодо реформування корпоративного управління в державних банках. "Важливо, що влада не припиняє свої зусилля щодо відшкодування збитків від колишніх власників та пов’язаних сторін збанкрутілих банків", - йдеться у заяві.

Як повідомлялось, Окружний адміністративний суд Києва 18 квітня визнав неправомірною націоналізацію "Приватбанку". На думку суддів, процедура виведення "Приватбанку" з ринку у 2016 році порушувала норми чинного законодавства. Нацбанк та міністерство фінансів пообіцяли оскаржити це рішення. Своєю чергою, Петро Порошенко заявив, що можливе повернення "Приватбанку" Коломойському "загрожує втратою грошей десяткам мільйонів клієнтів, а країні в цілому - дефолтом та новою економічною кризою".
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.