Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Єврокомісія вивчить український закон про державну мову

Світ навколо нас 3937 переглядів

Опубліковано - 26.04.2019 17:00 | Всі новини | Версія для друку

Єврокомісія вивчить український закон про державну мову
Єврокомісія вивчить український закон про державну мову
У Європейській Комісії пообіцяли вивчити й дати оцінку новому закону про функціонування української мови як державної.

Європейська Комісія хоче вивчити й надати власну оцінку закону про функціонування української мови як державної, який Верховна Рада України ухвалила напередодні, 25 квітня.

Про це у п’ятницю, 26 квітня, заявила речниця верховної представниці ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні Майя Косьянчич.

"Нам відомо, що український парламент ухвалив новий закон про мову. Зараз ми очікуємо на публікацію остаточної версії цього закону, щоб вивчити його зміст", - зазначила вона під час брифінгу у Брюсселі.

Також Косьянчич нагадала, що ЄС постійно наполягав на направленні закону про мову для оцінки Венеціанській комісії Ради Європи "до того, як він набуде чинності".

Нагадаємо, 25 квітня депутати Верховної Ради України ухвалили більшістю голосів у другому читанні законопроект про забезпечення функціонування української мови як державної. Під час голосування 278 народних обранців підтримали цей законопроект. 38 нардепів ВР висловилися проти, ще 7 законодавців утрималися, а 25 депутатів не брали участь у голосуванні.

Президент України Петро Порошенко заявив, що підпише ухвалений депутатами закон про забезпечення функціонування української мови як державної. "Підпишу закон, щойно він надійде мені на підпис", - написав Порошенко в соціальній мережі Facebook.

Натомість Володимир Зеленський, котрий, згідно з попереднім результатом підрахунку 100 відсотків бюлетенів, здобув понад 73 відсотки голосів у другому турі виборів президента України, запевнив, що проведе "ретельний аналіз цього закону" після його вступу на посаду. Мета цього аналізу - "переконатися, що в ньому дотримані всі конституційні права та інтереси всіх громадян України", - цитує Зеленського його прес-служба.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.