Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: активність російських військ зростає

Війна з Росією (АТО) 3438 переглядів

Опубліковано - 3.05.2019 19:16 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: активність російських військ зростає
Ситуація на фронті: активність російських військ зростає
За минулу добу в районі проведення операції Об’єднаних сил противник продовжував порушувати режим припинення вогню.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Збройні формування Російської Федерації 15 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил, при цьому чотири рази – із застосуванням 120 та 82 мм мінометів, заборонених Мінськими угодами.

Слід зазначити, що противник знову повертається до тактики застосування кочівних батарей. Зокрема, проводячи вчора тренування чергових мінометних розрахунків, ворог обстріляв наші позиції в районі населеного пункту НОВОЛУГАНСЬКЕ з 82 мм мінометів та поблизу міста АВДІЇВКА з 120 мм мінометів, прикриваючись мирними мешканцями населених пунктів ДОЛОМІТНЕ, ЯКОВЛІВКА та МІНЕРАЛЬНЕ. Втрат серед місцевого населення вдалось запобігти лише завдяки принциповій позиції Об’єднаних сил щодо заборони відкривати вогонь у відповідь, якщо це може завдати шкоди нашим мирним співгромадянам.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" з початку минулої доби противник 12 разів обстріляв позиції наших захисників, з них:

двічі поблизу міста АВДІЇВКА, з населеного пункту ЯКОВЛІВКА – з 120 та 82 мм мінометів;

біля населеного пункту НОВОТРОЇЦЬКЕ, з міста ДОКУЧАЇВСЬК – з 82 мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

поблизу населеного пункту ГНУТОВЕ, з боку села ПІКУЗИ – з озброєння бойових машин піхоти та великокаліберних кулеметів;

тричі біля міста МАР’ЇНКА, населеного пункту ТРУДІВСЬКИЙ – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів;

біля села ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з населеного пункту САХАНКА – з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

двічі в районі населених пунктів ШИРОКИНЕ і ПИЩЕВИК, з населених пунктів САХАНКА і ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – з автоматичних станкових гранатометів;

двічі поблизу села ПАВЛОПІЛЬ, з населених пунктів ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ і УКРАЇНСЬКЕ – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог обстріляв позиції наших захисників тричі:

біля населеного пункту НОВОЛУГАНСЬКЕ, з населеного пункту БАЙРАК – з 82 мм мінометів та озброєння бойових машин піхоти;

двічі поблизу населених пунктів НОВОЗВАНІВКА і ЛУГАНСЬКЕ, з населених пунктів КАЛИНОВЕ і ЛОГВИНОВЕ – з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Внаслідок обстрілів троє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення.

З метою охоплення з флангу нашого взводного опорного пункту окремої механізованої бригади, що тримає оборону поблизу населеного пункту НОВОЗВАНІВКА, група ворожої піхоти розпочала приховане переміщення в смузі забезпечення.

Старший солдат Володимир Данилов та солдат Богдан Токаренко, які в цей час несли бойове чергування на спостережному посту, вчасно помітили переміщення противника та відкрили по ворогу вогонь, примусивши його відступити.

Прикриваючи свій відступ, противник розпочав обстріл спостережного поста з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів, внаслідок чого Володимир та Богдан отримали поранення.

Військовослужбовцям була надана допомога та організовано евакуацію. Загрози їх життю немає.

За проявлену хоробрість старший солдат Володимир Данилов та солдат Богдан Токаренко будуть представлені до нагородження.

Вчора ввечері противник, користуючись темною порою доби, з метою виявлення системи вогню одного з взводних опорних пунктів окремої десантно-штурмової бригади, яка виконує бойові завдання на Приазов’ї, розпочав обстріл з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Одночасно група ворожої піхоти висунулись в смугу забезпечення та почала наближатись до наших позицій.

Старшина Олександр Макуха, який в цей час знаходився на взводному опорному пункті, зумів в умовах обмеженої видимості помітити переміщення противника. Разом з товаришами Олександр відкрив вогонь по групі, що висувалась. В результаті рішучих дій десантників ворог змушений був відступити.

Здійснюючи відхід, противник посилив вогневий вплив на взводний опорний пункт. Старшина Олександр Макуха прийняв рішення змінити позицію, однак під час переміщення отримав поранення. Йому надали допомогу на місці та евакуювали. Загрози життю десантника немає.

За проявлену відвагу старшина Олександр Макуха буде представлений до нагородження.

На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки Об’єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби дев’ять окупантів отримали поранення.

З метою підвищення ефективності застосування артилерії ворог один раз намагався використати безпілотний авіаційний комплекс. Засобами радіоелектронної боротьби та протиповітряної оборони Об’єднаних сил намагання противника було зірвано.

Від початку доби ворог 16 разів порушив режим припинення вогню. Збройні формування Російської Федерації вели вогонь по позиціях наших підрозділів з 120 і 82 мм мінометів, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог 13 разів обстріляв позиції наших захисників:

тричі з 120 та 82 мм мінометів та великокаліберних кулеметів – поблизу міста АВДІЇВКА;

з 82 мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – біля населеного пункту НОВОТРОЇЦЬКЕ;

з озброєння бойових машин піхоти та великокаліберних кулеметів – поблизу населеного пункту ГНУТОВЕ;
тричі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів – біля міста МАР’ЇНКА;

з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – біля села ЛЕБЕДИНСЬКЕ;
двічі з автоматичних станкових гранатометів – в районі населених пунктів ШИРОКИНЕ і ПИЩЕВИК;

двічі з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів – поблизу села ПАВЛОПІЛЬ.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог обстріляв позиції Об’єднаних сил тричі:

з 82 мм мінометів та автоматичних станкових гранатометів – біля населеного пункту ЗОЛОТЕ-4;

з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля населеного пункту НОВОЛУГАНСЬКЕ;

з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї – поблизу населеного пункту ШУМИ.

Внаслідок обстрілів двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення.

На ворожі провокації підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання щодо підтримання законності та правопорядку в районі проведення операції. За розпорядженням Командувача об’єднаних сил в населених пунктах і на основних шляхах сполучення проводяться профілактичні фільтраційні заходи, посилений контрольно-пропускний режим та цілодобове несення патрульно-постової служби.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил виявили та припинили 572 адміністративних правопорушень та розкрили 16 злочинів, один з яких пов’язаний з незаконним обігом зброї та боєприпасів. За підозрою в участі у складі збройних формувань Російської Федерації затримано та передано до правоохоронних органів дві особи.

02 травня через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали близько 20 тисяч осіб та 2,3 тисячі транспортних засобів. Водночас понад 16 тисяч осіб і близько 2,3 тисяч транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотньому напрямку. У пропуску через контрольні пункти в’їзду-виїзду відмовлено 29 особам.

Прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об’єднаних сил виявлено та вилучено матеріальних цінностей із ознаками контрабанди на загальну суму понад 60 тисяч гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил надано чергову допомогу продуктами харчування першої необхідності малозабезпеченим сім’ям в населених пунктах ТРАВНЕВЕ і ГЛАДОСОВЕ, проведено уроки гідності та патріотичного виховання в школах населених пунктів ТАЛАКІВКА і ГНУТОВЕ.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працювали у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.