Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Нафтогаз” подав до Єврокомісії скаргу на “Газпром”

Газоват 4656 переглядів

Опубліковано - 6.05.2019 23:03 | Всі новини | Версія для друку

“Нафтогаз” подав до Єврокомісії скаргу на “Газпром”
“Нафтогаз” подав до Єврокомісії скаргу на “Газпром”
У “Нафтогазі” поскаржились до Європейської Комісії на антиконкурентні дії “Газпрому” через “Північний потік-2” та блокування віртуального реверсу.

У НАК "Нафтогаз України" подали до Єврокомісії скаргу на антиконкурентні дії російської компанії "Газпром". Про це виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко повідомив у Facebook у понеділок, 6 квітня.

"У цій скарзі ми детально аналізуємо, як завдяки "Північному потоку-2", блокуванню віртуального реверсу, контролю над компаніями на європейському ринку газу "Газпром" зловживає своїм домінантним становищем та обмежує конкуренцію", - написав Вітренко.

Також він зазначив, що у документах, як були надані Єврокомісії, обґрунтовується право "Нафтогазу" як компанії, що не знаходиться на території ЄС, подавати подібну скаргу, а також містяться пропозиції щодо можливого вирішення згаданих у скарзі проблем.

"Ця скарга була підготовлена разом із провідними європейськими експертами та юристами. Пригадую, що коли я вперше розповідав їм про те, як і за рахунок чого "Газпром" зловживає своїм положенням на європейському ринку, вони по-іншому починали дивитися на ситуацію. Сподіваюся, зараз на ситуацію по-іншому подивиться і Єврокомісія", - зазначив Вітренко.

Він додав, що може також посприяти готовності російської компанії продавати газ європейським підприємствам на східному кордоні України, що допоможе зберегти завантаження української ГТС та здешевленню імпортного газу для української сторони.

25 квітня Вітренко повідомив, що на тристоронніх газових переговорах за участі Росії та Євросоюзу Україна запропонує російській стороні забронювати 60 мільярдів кубометрів транзитних потужностей щорічно через територію України терміном на 10 років.

Раніше віце-президент Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович заявив, що готовий провести наступні тристоронні переговори між Україною, Росією і Європейським Союзом щодо питання транзиту газу через Україну до країн Європи у травні.

Голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрій Коболев також заявляв, що чекає на поновлення переговорів із компанією "Газпром" за транзитом природного газу після виборів президента України. Також "Нафтогаз" готовий скоротити позовні вимоги до "Газпрому" з 12 мільярдів доларів до двох мільярдів доларів у разі укладення довгострокового контракту щодо транзиту газу через територію України.

Наразі Євросоюз, Україна та Росія шукають компроміс, який дозволить забезпечити транзит газу з РФ до ЄС територією України з 1 січня 2020 року. Дія чинного контракту між "Нафтогазом" і "Газпромом" завершується 31 грудня цього року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.