Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: російська артилерія продовжила обстріли

Війна з Росією (АТО) 3151 перегляд

Опубліковано - 15.05.2019 23:40 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: російська артилерія продовжила обстріли
Ситуація на фронті: російська артилерія продовжила обстріли
За минулу добу оперативна обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєво не змінилася.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Збройні формування Російської Федерації 11 разів обстріляли позиції наших захисників, при цьому тричі – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібрів 120 і 82 мм із загальною витратою 58 боєприпасів, з них артилерійських пострілів – 15, мінометних мін калібру 120 мм – 28, мінометних мін калібру 82 мм – 15 одиниць.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" противник п’ять разів порушив режим тиші, з них:

поблизу села ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з напрямку населеного пункту САХАНКА – з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм;

поблизу населеного пункту ВОДЯНЕ, з населеного пункту АЗОВ – з мінометів калібру 120 мм;

біля селища ШИРОКІНЕ, з населеного пункту САХАНКА – зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;

двічі поблизу села ПАВЛОПІЛЬ, з району населених пунктів ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ і УКРАЇНСЬКЕ – з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог шість разів обстріляв позиції наших захисників:

поблизу населеного пункту ШУМИ, з території населеного пункту ШАХТА ГАГАРІНА – з мінометів калібру 82 мм;

біля населеного пункту НОВООЛЕКСАНДРІВКА, з населеного пункту КАЛИНОВЕ-БОРЩУВАТЕ – з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

двічі поблизу населеного пункту НОВОЗВАНІВКА, з населеного пункту КАЛИНОВЕ – з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та снайперської зброї;

поблизу населеного пункту МАЙОРСЬК, з напрямку селища ШАХТА 6-7 – з ручних протитанкових гранатометів;

в районі населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ, з території населеного пункту ЛОГВИНОВЕ – з великокаліберних кулеметів.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, двоє отримали поранення.

З метою проведення розвідки боєм одного з батальйонних районів оборони окремої механізованої бригади, яка веде оборону в районі населеного пункту НОВОЗВАНІВКА, противник розпочав обстріл наших позицій з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Під прикриттям вогню група ворожої піхоти висунулась в смугу забезпечення та почала наближатись до наших позицій.

Солдати Антон Безверхній та Олександр Рубан, які в цей час знаходились на спостережному посту, після виявлення ворожої піхоти разом з товаришами інтенсивним вогнем примусили противника відступити.

Прикриваючи свій відступ, ворог посилив обстріл наших позицій, застосувавши снайперську зброю. Внаслідок обстрілу Антон Безверхній отримав поранення, не сумісні з життям. Також було поранено й Олександра Рубана. Військовослужбовцю надано медичну допомогу та організовано евакуацію. Загрози для життя Олександра немає.

З метою здобуття більш вигідного для себе положення навпроти наших позицій поблизу населеного пункту МАЙОРСЬК, противник намагався приховано переміститися в смугу забезпечення.

Командир відділення старший солдат Віталій Донець вчасно помітив переміщення противника та разом з товаришами відкрив по ворогу вогонь, примусивши його відступити.

Прикриваючи свій відступ, противник розпочав обстріл наших захисників з ручних протитанкових гранатометів. Одна з гранат вибухнула поряд з Віталієм, внаслідок чого він отримав поранення. Військовослужбовцю було надано допомогу та евакуйовано. Загрози його життю немає.

За виявлену мужність та відвагу солдат Антон Безверхній (посмертно), солдат Олександр Рубан та старший солдат Віталій Донець будуть представлені до нагородження.

На ворожі провокації підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь. За даними розвідки Об’єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби одного окупанта було поранено.

Від початку доби ворог 14 разів порушив режим припинення вогню. Збройні формування Російської Федерації вели вогонь по позиціях наших підрозділів з мінометів калібрів 120 і 82 мм, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" ворог 10 разів обстріляв позиції Об’єднаних сил:

двічі з мінометів калібрів 120 і 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів – поблизу села ПАВЛОПІЛЬ;

з мінометів калібру 120 мм – біля міста МАР’ЇНКА;

тричі з мінометів калібру 82 мм, протитанкових ракетних комплексів та станкових протитанкових гранатометів – в районі населеного пункту МИКОЛАЇВКА;

двічі з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів – поблизу міста АВДІЇВКА;

з автоматичних станкових гранатометів – в районі населеного пункту ПІСКИ;

з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля населеного пункту ГНУТОВЕ.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ" ворог обстріляв позиції Об’єднаних сил чотири рази:

двічі з мінометів калібру 82 мм – поблизу населеного пункту ЗОЛОТЕ-4;

з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї – біля населеного пункту ПІВДЕННЕ;

з мінометів калібру 82 мм – в районі населеного пункту НОВГОРОДСЬКЕ.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

На ворожі провокації наші підрозділи дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання щодо підтримання законності та правопорядку в районі проведення операції. За розпорядженням Командувача об’єднаних сил в населених пунктах і на основних шляхах сполучення проводяться профілактичні фільтраційні заходи, посилений контрольно-пропускний режим та цілодобове несення патрульно-постової служби.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил виявили та припинили 858 адміністративних правопорушення та розкрили 27 злочинів. За підозрою в участі у складі збройних формувань Російської Федерації затримано та передано до правоохоронних органів три особи.

14 травня через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали близько 23 тисяч осіб та понад 2,6 тисяч транспортних засобів. Така ж кількість осіб і транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотньому напрямку. У пропуску через контрольні пункти в’їзду-виїзду відмовлено 24 особам.

Прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об’єднаних сил виявлено з ознаками контрабанди та вилучено матеріальних цінностей на загальну суму понад 920 тисяч гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил надано чергову допомогу продуктами харчування першої необхідності малозабезпеченим та багатодітним сім’ям в населеному пункті МИРОНІВСЬКИЙ, а також проведено заняття з учасниками Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл".

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працювали у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.