Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: росіяни знову стріляли з гаубиць

Війна з Росією (АТО) 3127 переглядів

Опубліковано - 29.05.2019 21:03 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: росіяни знову стріляли з гаубиць
Ситуація на фронті: росіяни знову стріляли з гаубиць
Минулої доби збройні формування Російської Федерації 11 разів обстріляли позиції наших захисників.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

З 11 обстрілів позицій наших захисників, шість разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 152 мм та мінометів калібрів 120 і 82 мм із загальною витратою 81 боєприпас, з них артилерійських пострілів калібру 152 мм – 2, мінометних мін калібру 120 мм – 61, мінометних мін калібру 82 мм – 18 штук.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" противник дев’ять разів порушив режим тиші, з них:

біля населеного пункту ШИРОКИНЕ, з напрямку населеного пункту БЕЗІМЕННЕ – з артилерійських систем калібру 152 мм та мінометів калібру 120 мм;

поблизу населеного пункту ПИЩЕВИК, з району населеного пункту ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – з мінометів калібрів 120 і 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

тричі в районі населених пунктів АВДІЇВКА, МАР’ЇНКА і ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з напрямку населених пунктів СПАРТАК, ТРУДІВСЬКИЙ і САХАНКА – з мінометів калібру 120 мм;

двічі біля населених пунктів КАМ’ЯНКА і ВОДЯНЕ, з району населених пунктів ВАСИЛІВКА і ПІКУЗИ – зі станкових протитанкових гранатометів;

поблизу села ПАВЛОПІЛЬ, з напрямку населеного пункту УКРАЇНСЬКЕ – з великокаліберних кулеметів;

поблизу населеного пункту ЧЕРМАЛИК, з району населеного пункту ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – зі стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог двічі обстріляв позиції наших захисників:

поблизу міста ПОПАСНА, напрямку населеного пункту МОЛОДІЖНЕ – з мінометів калібрів 120 і 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;

біля населеного пункту ЗАЛІЗНЕ, з району населеного пункту Шахта ім. ГАГАРІНА – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

На ворожі провокації підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь. За даними розвідки Об’єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби трьох окупантів було знищено, ще одного – поранено.

З метою підвищення ефективності застосування артилерії ворог двічі намагався використати безпілотні авіаційні комплекси. Засобами радіоелектронної боротьби та протиповітряної оборони Об’єднаних сил спроби противника були зірвані.

Від початку доби ворог вісім разів порушив режим припинення вогню. Збройні формування Російської Федерації обстріляли позиції наших підрозділів з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 82 мм, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Усі обстріли зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід". Тут ворог відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил:

біля села ВОДЯНЕ – з артилерійських систем калібру 122 мм;

чотири рази поблизу населеного пункту ПІСКИ– з мінометів калібру 82 мм та протитанкових ракетних комплексів;

біля міста МАР’ЇНКА – зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

в районі населеного пункту НОВОТРОЇЦЬКЕ – з автоматичних станкових гранатометів;

поблизу села ГНУТОВЕ – з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Втрат серед українських військовослужбовців немає.

На ворожі провокації підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання щодо підтримання законності та правопорядку в районі проведення операції. За розпорядженням Командувача об’єднаних сил в населених пунктах і на основних шляхах сполучення проводяться профілактичні фільтраційні заходи, посилений контрольно-пропускний режим та цілодобове несення патрульно-постової служби.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил виявили та припинили 922 адміністративних правопорушень і розкрили 45 кримінальних злочинів, чотири з яких пов’язані з незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами. За підозрою в участі у складі збройних формувань Російської Федерації затримано та передано до правоохоронних органів вісім осіб.

28 травня через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали близько 21 тисячі осіб та 2,5 тисяч транспортних засобів. Така ж кількість осіб і транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотньому напрямку. У пропуску через контрольні пункти в’їзду-виїзду відмовлено 23 особам.

Прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об’єднаних сил виявлено з ознаками контрабанди та вилучено матеріальних цінностей на загальну суму близько 40 тисяч гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил проведено заняття з мінної безпеки з учнівською молоддю населеного пункту ВАЛУЙСЬКЕ, організовано навчальні стрільби для ліцеїстів першого курсу комунального закладу "Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою".

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працювали у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.