Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Зеленський повернув Кучму в контактну групу по Донбасу

Влада 3392 перегляди

Опубліковано - 3.06.2019 19:11 | Всі новини | Версія для друку

Зеленський повернув Кучму в контактну групу по Донбасу
Зеленський повернув Кучму в контактну групу по Донбасу
Другий президент України Леонід Кучма знову повернувся до участі в тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України.

Про це стало відомо на його спільному з президентом Володимиром Зеленським брифінгу.

За словами президента, він разом із західними партнерами України досяг спільної позиції - переговори з приводу Донбасу у Нормандському форматі мають бути відновлені, а Мінський процес - розблокований.

Він додав, що вже 5 червня відбудеться перша зустріч тристоронньої контактної групи, і українську делегацію очолить Леонід Кучма.

"Я хотів, щоб це була провідна, професійна людина - людина, яку поважають в Україні і не тільки", - сказав Зеленський.

Леонід Кучма у відповідь на слова президента сказав, що "не міг не погодитися" на його пропозицію, адже бачить необхідність працювати на благо України.

Володимир Зеленський наголосив, що в української сторони є "конкретні пропозиції і нові рішення" щодо врегулювання ситуації на Донбасі, які вона озвучить під час перемовин 5 червня.

При цьому, запевнив президент, "ніхто територією і суверенітетом України торгувати не збирається".

Петро Порошенко призначив Кучму офіційним представником України у тристоронній контактній групі щодо врегулювання конфлікту на Донбасі в лютому 2015 року.

Але ще до цього, влітку 2014 року він вперше представляв Київ на мирних перемовинах, які тоді проходили у Донецьку. Адже Мінських угод на той час ще не було.

Леоніда Кучму називали ідеальним кандидатом на цю роль, адже він міг на рівних говорити практично з усіма представниками Росії, яких знав ще з часів свого президентства.

Майже чотири роки він очолював делегацію України на цих переговорах, а в жовтні 2018 повідомив про завершення своєї роботи.

Він пояснив своє рішення піти, бо досяг "критичного віку", тому хоче дати можливість попрацювати іншим. Колишньому президенту у серпні виповнилось 80 років.

Після Кучми у Мінську українську сторону представляв Євген Марчук, однак після президентських виборів він заявив, що припиняє свою діяльність в цих переговорах.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.