Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США розглядають запит України щодо купівлі військового обладнання

Політика 3208 переглядів

Опубліковано - 8.07.2019 10:31 | Всі новини | Версія для друку

США розглядають запит України щодо купівлі військового обладнання
США розглядають запит України щодо купівлі військового обладнання
Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор повідомив, що Вашингтон наразі розглядає запит України щодо придбання військового обладнання.

«Я радий повідомити, що Україна вперше звернулася із запитом придбати військове обладнання через програму продажу Міноборони США. Ми розпочинаємо процес перегляду цього запиту. Сполучені Штати непохитно стоять на позиції підтримки суверенітету, територіальної цілісності України та реформування її оборонного сектору», – цитує слова Тейлора американське посольство на сторінці у Twitter.

У повідомленні не вказано, що саме Україна хоче придбати із зброї у США.

На початку року в уряді повідомляли, що Україна зацікавлена розпочати масштабну закупівлю високотехнологічного оборонного обладнання у США, у тому числі додаткових комплексів летальної зброї, таких як ракети Javelin.

Посольство України у США наприкінці червня повідомило, що Палата представників Конгресу США схвалила проєкти законів про фінансування Пентагону, Держдепартаменту, Агентства США з міжнародного розвитку та суміжних програм на 2020 рік, у яких передбачено майже 700 мільйонів доларів для підтримки України. Перед тим Конгрес США затвердив весь пакет безпекової допомоги на суму 250 мільйонів доларів, що має бути наданий Україні цьогоріч по лінії Пентагону для посилення національної безпеки і оборони.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.