Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчені встановили, що джерелом радіоактивної хмари в 2017 році був завод у Росії

Імперія «Совок» 2889 переглядів

Опубліковано - 30.07.2019 09:28 | Всі новини | Версія для друку

Вчені встановили, що джерелом радіоактивної хмари в 2017 році був завод у Росії
Вчені встановили, що джерелом радіоактивної хмари в 2017 році був завод у Росії
Росія була джерелом радіоактивного хмари, яку зафіксували над Європою восени 2017 року.

Докази викладені в дослідженні, опублікованому в науковому журналі PNAS Американської академії наук.

У жовтні 2017 року австрійські та німецькі вчені повідомили про незвично високі рівні радіації в центральній частині Європи.

Непрямі дані вказували на ймовірний радіоактивний викид в Росії, проте держкорпорація «Росатом» заявила тоді, що опублікованих даних недостатньо, щоб виявити точне місце походження витоку ізотопів радіоактивного елемента рутеній-106. За припущеннями російських представників, джерелом забруднення міг стати згорілий в атмосфері супутник.

Протягом декількох тижнів радіоактивна хмара зависала в різних частинах Європи, і рівні радіації коливалися, перш ніж вони повернулися до нормальних показників. Франція і Німеччина незабаром підтвердили, що саме Росія скоріше за все є імовірним місцем викиду.

Проаналізувавши масивний обсяг інформації протягом двох років, група європейських учених дійшла висновку, що викид «без сумніву» стався в Росії, і його джерелом було виробниче об’єднання «Маяк» у Челябінській області недалеко від кордону з Казахстаном, де виробляють компоненти ядерної зброї. У звіті PNAS зазначено, що незважаючи на підвищений рівень радіації, вона не загрожувала здоров’ю людей за межами Росії.

Європейські вчені висловлюють тривогу в зв’язку з відмовою Москви брати на себе відповідальність за радіоактивний викид. Вчені розраховують на швидкий збір доказів після такої події, щоб сформулювати план дії для запобігання подібних подій у майбутньому. Російська влада неодноразово заперечували відповідальність за викид ізотопів рутенію-106, а затримка з виявленням передбачуваного місця походження позбавила вчених даних, які могли б допомогти запобігти іншому масовому витоку радіоактивних речовин.

«Маяк» відомий щонайменше двома іншими великими аваріями з викидом радіоактивних матеріалів – у 1957 і 2004 роках.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.