Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політичні сили в цілому задоволені домовленостями. Але питання залишаються

Політика 5666 переглядів

Опубліковано - 27.05.2007 13:53 | Всі новини | Версія для друку

Політичні сили в цілому задоволені домовленостями. Але питання залишаються
Політичні сили в цілому задоволені домовленостями. Але питання залишаються
Досягнуті між керівниками країни домовленості про проведення позачергових парламентських виборів 30 вересня поточного року влаштовують БЮТ.

Про це заявив сьогодні заступник керівника фракції БЮТ Григорій Немиря.

"Дата відповідає нашому розумінню, щоб встигнути підготуватися й провести вибори чесно й демократично", - відзначив він.

"Це компроміс, що допоміг уникнути силового варіанту, і який відкрив нові можливості для України після дострокових виборів", - сказав він.

Разом з тим, член політради "Нашої України" Володимир Шкляр в інтерв'ю агентству висловив думку, що подолання політичної кризи в країні шляхом компромісу говорить про політичну зрілість керівників держави.

На думку Шкляра, досягнення компромісу "зніме напругу в суспільстві, що могла привести до громадянського конфлікту". Разом з тим він відзначив, що "складності ще залишаються, оскільки є багато питань, що вимагають урегулювання".

У той же час, заступник керівника фракції партії Регіонів Михайло Чечетов вважає, що після досягнення домовленостей ситуація в країні стабілізується.

Він відзначив, що досягнуто принципової згоди про створення електронного реєстру виборців, на чому наполягали представники коаліції. Крім того, на його думку, позитивним є й той факт, що враховано думку коаліції щодо зміни персонального складу Центвиборчкому.

"Наші пропозиції для проведення чесних виборів враховані", - підкреслив він.

Разом із тим, залишаються питання, зокрема щодо керівних кадрів держави.

Так, лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко вважає, що Святослав Піскун є небезпечним на посаді генпрокурора.

Як повідомляє прес-служба руху, таку думку він висловив сьогодні на прес-конференції в Кіровограді.

"Я вважаю, що досягнутий компроміс (визначення дати виборів та вихід з політичної кризи) є позитивним, але є ключове питання - в чиїх руках знаходиться Генеральна прокуратура - в руках закону чи окремо взятої партії", - зазначив він.

Він навів приклад дій міністра МВС Василя Цушка, який виконував партійні доручення. "Але в даному випадку Генпрокуратура має вийти із залежності окремо взятої партії", - підкреслив Луценко.

"Пан Піскун явно цього не демонструє. Втім, не може справитися від укорінених залежностей від партії Регіонів. Тому з моєї точки зору призначення в.о. генпрокурора Віктора Шемчука - є правильним", - зазначив він.

"Я вважаю, що Піскун на цій посаді є небезпечним з огляду на можливість ревізії волевиявлення у судовій системі, яка здавна виходить за межі своїх повноважень, якщо над нею не висить Дамоклів меч Генпрокуратури", - зазначив Луценко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.