Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справжній більшовик Петро Симоненко берегтиме побратима Цушка. А може разом вони зірвуть вибори?

Коаліція «С.Р.А.К.А» 7406 переглядів

Опубліковано - 27.05.2007 19:17 | Всі новини | Версія для друку

Справжній більшовик Петро Симоненко берегтиме побратима Цушка. А може разом вони зірвуть вибори?
Справжній більшовик Петро Симоненко берегтиме побратима Цушка. А може разом вони зірвуть вибори?
Симоненко вважає, що на підставі досягнутих сьогодні домовленостей перших осіб держави провести законні вибори неможливо. Він знову згадав про Конституційний Суд.

“Моя оцінка, позиція Компартії щодо домовленостей, які викладені в спільній заяві прем'єра, спікера і президента, полягає в тому, що на цій основі неможливо провести не тільки, “чесні та прозорі” вибори, взагалі неможливо провести законні вибори”.

Про це заявив лідер українських комуністів Петро Симоненко прес-службі.

Петро Симоненко, аналізуючи правові підстави на яких планується організація та проведення позачергових виборів до Верховної Ради, а саме пункту другого статті 82 Конституції, зазначив, що ці підстави досить суперечливі і, безперечно, потребують висновків Конституційного Суду, щодо можливості їх застосування.

“В такому випадку, ми знов повертаємося до того на чому з самого початку наполягали комуністи – будь-які дії щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради і призначення дати виборів можливо тільки після розгляду та висновків Конституційного Суду”, - підкреслив лідер КПУ.

Петро Симоненко наголосив, що інакше, коли Конституція і закони будуть проігноровані на догоду політичній доцільності і кланово-корпоративним домовленостям, результати виборів не будуть відповідати сподіванням людей на краще життя, на відокремлення бізнесу від влади і подолання корупції тощо.

“В разі нехтування правом на догоду політичній доцільності, позачергові вибори до Верховної Ради просто перетворяться на арену боротьби за черговий перерозподіл власності і влади між кількома олігархічно-політичними корпораціями”, - впевнений Петро Симоненко.

Петро Симоненко піддав критиці ключові пункти сепаратних домовленостей, які не враховують інтереси простих громадян України і створюють небезпечний прецедент, коли самодурство і хворі амбіції кількох можновладців можуть спричинити громадянський конфлікт, зруйнувати державу, розтоптати права і волю людей.

“Якщо не буде прийнятий і введений в дію в повному обсязі закон про імперативний мандат, а це, до речі не передбачено у оприлюднених домовленостях, доки не буде створений реєстр виборців і на основі цього реєстру проведені вибори, ми стикнемося з ситуацією, коли будь-яка політична сила, невдоволена результатами виборів оголосить про їх незаконність і країна знов не скотиться до суспільно-політичної колотнечі”, - сказав лідер українських комуністів.

Особливо Петро Симоненко наголосив на ієзуїтському формулюванні пункту домовленостей, в якому йдеться про забезпечення виконання закону про державний реєстр виборців.

“Як, відомо, закон вступає в дію з 1 жовтня 2007 року. То б то виконання цього закону передбачає проведення позачергових виборів, якщо вони відбудуться 30 вересня, на основі старих виборчих списків. Зрозуміло, що це відкриває дорогу до масштабних фальсифікацій на кшталт тих, які були у 2004 році під час президентських виборів”, - впевнений Петро Симоненко.

Петро Симоненко висловив переконання, що депутати уважно і критично розглянуть оприлюднені домовленості прем'єра, спікера і президента.

“Наша фракція, фракція комуністів буде наполягати, щоб політична криза була розв'язана, а не загнана вглиб. Переконаний, що без суттєвих змін виборчого законодавства, зокрема щодо проведення дострокових виборів, без внесення змін до Конституції і проведення позачергових виборів президента одночасно з виборами до Верховної Ради, нарешті, без встановлення в найближчому майбутньому парламентської республіки, наші люди будуть і надалі залишатися безправними політичними заручниками у власній країні”, - заявив лідер КПУ/

“Від імені депутатської фракції КПУ, від імені Компартії, від свого імені я дякую всім співробітникам МВС, офіцерам міліції та міністру внутрішніх справ Цушку, що вони залишилися вірними присязі, яку давали державі і народу України”. - сказав лідер комуністів Петро Симоненко, коментуючи намагання президента перекласти власну провину за провокацію силового протистояння на керівника МВС В.Цушка.

Петро Симоненко відзначив, що саме завдяки рішучим діям простих громадян та особового складу міліцейських підрозділів, які в рамках закону про міліцію виконували накази міністра МВС, було попереджено протиправну передислокацію до столиці кількох батальйонів внутрішніх військ, що здійснювалася на вимогу президентської команди.

“Виходячи із тих звинуваченнь, які пролунали з боку президента на адресу міністра внутрішніх справ В. Цушка, а також відсутності чіткої позиції Кабінету Міністрів з цього приводу, я заявляю, що Компартія зробить все можливе, щоб захистити рядових співробітників, офіцерів міліції, особисто міністра Цушка, які стали на заваді реалізації президентом силового сценарію узурпації влади, і не допустити над ними розправи”, - заявив лідер Компартії України і фракції комуністів у Верховній Раді Петро Симоненко.

Замість післямови. Ми умисно подали цю інформацію, зберегаючи специфічну лексику та граматику комуністів. Ми також утримуємося від кометарів, оскільки цілком зрозуміла і позиція КПУ, і те, що вони блокуватимуть виборчий процес, і хто є їхніми союзниками у цій справі. А про те, чиї інтереси захищає КПУ в Україні - сказано й пересказано. А тому в тисячний раз повторювати це - не має сенсу.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.