Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Столтенберг пояснив, як НАТО відреагує на російські крилаті ракети

Політика 3572 перегляди

Опубліковано - 13.01.2020 13:38 | Всі новини | Версія для друку

Столтенберг пояснив, як НАТО відреагує на російські крилаті ракети
Столтенберг пояснив, як НАТО відреагує на російські крилаті ракети
НАТО не планує розміщувати в Європі нові ракети у відповідь на російські 9М729. Проте Альянс розвиватиме системи протиракетної оборони та здійснить інші заходи, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

НАТО планує відреагувати в 2020 році на розміщення Росією ракет 9М729 (за класифікацією НАТО SSC-8) комлексом заходів. Про це генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг заявив в інтерв’ю інформагентству dpa. Інтерв’ю опубліковане в понеділок, 13 січня.

"Що стосується ракет 9М729, то ми (у відповідь. - Ред.) будемо працювати над системами протиповітряної та протиракетної оборони, над звичайним озброєнням, над підвищенням бойової готовності та збільшенням часу раннього попередження", - заявив він. За словами генсека Альянсу, країни НАТО вже узгодили відповідні заходи.

Столтенберг ще раз підкреслив, що розміщення 9М729 є порушенням умов Договору про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності (ДРСМД). "Це (розміщення. - Ред.) - частина російської стратегії з інвестування в сучасні потужності - зокрема в сучасну ядерну зброю", - зазначив генсек Альянсу. За його словами, НАТО не планує відповідати Росії розміщенням нових ракет наземного базування у Європі.

США і НАТО звинувачували РФ у порушенні ДРСМД через виробництво ракет 9М729. У Москві ж стверджували, що це не є порушенням угоди. У грудні 2018 року США заявили про намір вийти з ДРСМД, однак на прохання деяких союзників по НАТО, зокрема ФРН, дали Росії ще два місяці на знищення ракет 9М729.

Оскільки цього не відбулося, тому на початку лютого минулого року Вашингтон почав процедуру виходу з ДРСМД. Своєю чергою, 3 липня президент РФ Володимир Путін підписав закон про призупинення участі його країни в ДРСМД, в 2 серпня минулого року договір офіційно втратив чинність.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.