Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


НАТО стурбовано “дестабілізуючою поведінкою” Росії

Світ навколо нас 2445 переглядів

Опубліковано - 19.03.2020 18:04 | Всі новини | Версія для друку

НАТО стурбовано “дестабілізуючою поведінкою” Росії
НАТО стурбовано “дестабілізуючою поведінкою” Росії
За словами генсека Альянсу Єнса Столтенберга, дії Росії в Україні та гібридні тактики негативно впливають на міжнародну безпеку. Він запевнив, що пандемія коронавірусу не підриває боєздатність військ НАТО.

Північноатлантичний альянс стурбований "дестабілізуючою поведінкою" Росії, але прихильний поєднанню стримування і діалогу у відносинах з Москвою. Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг на презентації щорічного звіту у четвер, 19 березня, в Брюсселі. "Зберігаючи прихильність двовекторній політиці, НАТО стурбовано схильністю Росії до дестабілізуючої поведінки в євроатлантичному регіоні і за його межами", - сказав він у режимі відеоконференції.

За словами Столтенберга, "агресивні дії Росії в Україні, в тому числі, дестабілізуюча поведінка у військовій сфері та використання гібридних тактик" негативно позначаються на міжнародній безпеці. Проте, Північноатлантичний альянс "продовжує використовувати Раду НАТО-Росія як платформу для діалогу, на якій обговорюються питання міжнародної безпеки, працюючи при цьому над підвищенням рівня прозорості та передбачуваності", вказав він.

Боротьба з гібридними погрозами - пріоритет для НАТО

Єнс Столтенберг зазначив, що одним із пріоритетів Альянсу є протидія гібридним загрозам щодо країн-союзниць у НАТО. "Союзники готові захищати один одного від гібридних атак в рамках колективної оборони, визнаючи при цьому, що основна відповідальність за дії у відповідь на гібридні атаки лежить на країні, що зазнала нападу", - сказав він.

Генсек додав, що НАТО продовжує розробляти стратегії боротьби з гібридними погрозами "шляхом підвищення стійкості, поліпшення розвідувальних даних і раннього попередження, посилення кіберзахисту і роботи з партнерами та іншими міжнародними організаціями".

Столтенберг особливо наголосив, що нинішня пандемія коронавірусу не підірвала боєздатність багатонаціональних сил НАТО, дислокованих в Латвії, Литві, Польщі та Естонії. За його словами, військові НАТО виконують вказівки щодо стримування поширення вірусу в їхніх лавах на основі приписів Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.