Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Донбасі з початку року загинули шестеро цивільних, ще 42 поранені

Війна з Росією (АТО) 2556 переглядів

Опубліковано - 18.06.2020 17:38 | Всі новини | Версія для друку

На Донбасі з початку року загинули шестеро цивільних, ще 42 поранені
На Донбасі з початку року загинули шестеро цивільних, ще 42 поранені
Протягом перших п’яти місяців 2020 року у зоні конфлікту на сході України загинули 6 цивільних осіб, ще 42 отримали поранення, а також було пошкоджено 90 цивільних об’єктів.

Про це з посиланням на дані Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ поінформував постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час онлайн-засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, 18 червня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Протягом перших 5 місяців 2020 року СММ зареєструвала понад 91 тис. порушень режиму припинення вогню на Донбасі, 48 жертв серед цивільного населення, включаючи шість загиблих, а також пошкодження 90 цивільних об’єктів, включаючи навчальні заклади, будинки, квартири та магазини, а також об’єкти електрогазової інфраструктури", - заявив він.

Крім того, ще десятки повідомлень про цивільні жертви та пошкодження об’єктів перебувають на стадії підтвердження, як зазначається у щотижневому звіті місії ОБСЄ від 10 червня.

"Українські військові продовжують захищати свою землю від незаконних збройних формувань, якими керує та яких озброює і фінансує Росія. Лише минулого тижня один український військовослужбовець загинув, ще 11 отримали поранення на лінії зіткнення, на тлі збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на 90%, як це було зафіксовано СММ. Все це – прямі результати розпочатого Росією конфлікту, який триває вже понад 6 років", - заявив Цимбалюк.

Очільник української місії при ОБСЄ підкреслив, що Україна не хоче жодного дня продовження цієї війни на Донбасі: "Україна не розпочинала цю війну. Ми не хочемо жодного дня її продовження. Ми робимо все можливе, щоб зупинити цю війну мирним політико-дипломатичним шляхом, але, звичайно, без порушення таких "червоних ліній" як суверенітет та територіальна цілісність України", - заявив він.

За словами дипломата, Україна активно шукає шляхи мирного врегулювання у рамках Нормандського формату та Мінського процесу, у тому числі шляхом посилення свого представництва у Тристоронній контактній групі. Натомість Росія продовжує ухилятися від своєї відповідальності як учасника конфлікту, прикриваючись своїми маріонетками на Донбасі та висуваючи вимоги, які не можуть бути виконані, щоб потім звинуватити в цьому Україну.

Як повідомлялося, у 2019 році на Донбасі загинули 26 цивільних і 140 – зазнали поранень.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.