Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Третя ніч протестів у Мінську: нові барикади, нова тактика та запеклі сутички у Кам’яній Гірці

Імперія «Совок» 1954 перегляди

Опубліковано - 12.08.2020 11:13 | Всі новини | Версія для друку

Третя ніч протестів у Мінську: нові барикади, нова тактика та запеклі сутички у Кам’яній Гірці
Третя ніч протестів у Мінську: нові барикади, нова тактика та запеклі сутички у Кам’яній Гірці
Вже третю поспіль ніч у Мінську спалахують протести, які виливаються у сутички з протестувальниками.

Новим епіцентром зіткнень став район Кам’яна Гірка у Мінську (це мікрорайон на північному заході Фрунзенського району міста).

Ще на низку журналістів у Мінську скоїли напади, зокрема і на знімальну групу ВВС. Журналістів ВВС не затримали.

На вулиці Революційній у Мінську (старий центр міста) очевидці у вівторок бачили бронетранспортери.

Нова тактика
Як виглядає, силовики намагаються відтіснити протестувальників подалі від центру.

Кам’яна Гірка - це один з районів Мінська, там, за даними білоруських ЗМІ, протестувальники розбирають тротуарі та кидають плиткою в автозаки.

"Радіо Свобода" повідомляє, що учасники протестів будують барикади зі сміттєвих баків та каміння.

Є повідомлення, що ОМОН застосовує гумові кулі для розгону учасників акцій протесту, а повідомлення про світлошумові гранати з відео надходять навіть з околиць Мінська.

Загалом протести у ніч проти середи відрізняються від двох попередніх ночей. Немає єдиного центру, люди рухаються невеликими групами, за якими женуться силовики. Інакше діє і ОМОН: є повідомлення, що силовики наздоганяють людей у під’їздах, вибивають двері, за якими протестувальники.

Але дещо повторюється в Білорусі вже третю ніч поспіль - практично немає надійного інтернет-зв’язку. Самі учасники протестів розповідають, що не можуть дізнатися, що відбувається в інших районах їхнього ж міста.

Сутички щовечора та щоночі спалахують у Білорусі з неділі, коли в країні пройшли президентські вибори, на яких за офіційними даними переміг Олександр Лукашенко з 80,08%, а його головна конкурентка Світлана Тихановська набрала трохи більше 10%.

У неділю на вулиці вийшли незгодні з офіційними результатами виборів. Чимало з них переконані, що вибори були сфальшовані на користь чинного президента.

За три неповні доби протистояння тисячі людей були затримані, сотні - поранені, один протестувальник загинув. З багатьма затриманими немає зв’язку.

У понеділок зранку Олександр Лукашенко вперше прокоментував результати президентських виборів та протести в Мінську й інших містах.

"Нам намагаються цю заварушку підкинути. Я попереджав: Майдану не буде, як би комусь цього не хотілося. Тому треба втихомиритись, заспокоїтися. А батькам третій раз кажу подивитися, де їхнє чадо, щоб не було потім боляче. Щоб не ахали, щоб не охали", - заявив Лукашенко.

А проблеми в роботі інтернету він пояснив тим, що його намагаються відключити "з-за кордону".
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.