Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ООН заявляє про 450 випадків катувань у Білорусі

Імперія «Совок» 2092 перегляди

Опубліковано - 1.09.2020 20:22 | Всі новини | Версія для друку

ООН заявляє про 450 випадків катувань у Білорусі
ООН заявляє про 450 випадків катувань у Білорусі
Управління верховного комісара ООН з прав людини заявило, що стало відомо про 450 задокументованих випадки катувань і жорстокого поводження з людьми, позбавленими волі після президентських виборів у Білорусі 9 серпня, які привели до масових протестів та арештів у країні.

Про це йдеться у пресрелізі відомства.

За даними Управління, родичі мінімум шести людей не знають про місцезнаходження і стан здоров’я своїх близьких.

В агентстві ООН стверджують, що також мають інформацію про епізоди насильства по відношенню до дітей і жінок, у тому числі, сексуальне насильство.

«Ми вкрай стурбовані сотнями заяв про катування та інші види жорстокого поводження в слідчих ізоляторах», - заявили у відомстві.

В Управлінні верховного комісара ООН з прав людини зажадали від білоруської влади не тільки провести повне розслідування, а притягнути до відповідальності винних і компенсувати завдані збитки постраждалим та їхнім родинам.

Як повідомлялося раніше, у Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1% . Після цього Тихановська була змушена переїхати до Вільнюса.

Відразу після виборів в країні почалися протести громадян, не згодних з офіційними їх результатами. Силовики жорстоко розганяли протестуючих, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

З початку протестів було затримано більше 6,7 тисячі осіб. До лікарні потрапило щонайменше 250 осіб, повідомлялося про декількох загиблих.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.