Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Раді ООН із прав людини пройдуть термінові дебати про ситуацію Білорусі

Світ навколо нас 1864 перегляди

Опубліковано - 14.09.2020 15:50 | Всі новини | Версія для друку

У Білорусі - міліцейська вакханалія: закону просто не існує у буцегарні хапають усіх, навіть випадкових перехожих
У Білорусі - міліцейська вакханалія: закону просто не існує у буцегарні хапають усіх, навіть випадкових перехожих
Рада ООН із прав людини погодилася провести термінові дебати з питання про дотримання прав людини в Білорусі. Вони пройдуть 18 вересня.

Із закликом провести термінові дебати звернулася Німеччина, пише агентство Reuters. 25 із 47 країн-членів ради висловилися на підтримку цієї пропозиції, дві були проти, 20 – утрималися.

Верховний комісар ООН із прав людини Мішель Бачелет на відкритті сесії ради в Женеві 14 вересня заявила про те, що всі повідомлення про репресії, надмірне застосування сили, тортури і викрадення учасників акцій протесту в Білорусі повинні бути належним чином розслідувані, а винні – притягнуті до відповідальності.

Вона також зауважила, що для досягнення суспільної злагоди в Білорусі необхідний діалог і реформи.

За словами Бачелет, наразі недостатньо свідчень того, що білоруська влада якось реагує на повідомлення про порушення прав людини в країні.

Акції протесту в Білорусі почалися після виборів президента 9 серпня, переможцем яких офіційно був оголошений чинний голова держави Олександр Лукашенко.

Тисячі учасників вуличних протестів були затримані, надійшли сотні повідомлень про побиття і тортури з боку співробітників правоохоронних органів.

Напередодні в Мінську, за офіційними даними, було затримано більше ніж 500 учасників масової акції противників Лукашенка. На так званий Марш героїв вийшли, за оцінками, близько 100 тисяч людей.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.