Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кібервійна. Аваков вважає, що підрозділ кібербезпеки потрібен кожній держустанові

Влада 1539 переглядів

Опубліковано - 25.09.2020 13:39 | Всі новини | Версія для друку

Кібервійна. Аваков вважає, що підрозділ кібербезпеки потрібен кожній держустанові
Кібервійна. Аваков вважає, що підрозділ кібербезпеки потрібен кожній держустанові
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков переконаний, що у кожному державному органі й установі має бути створений підрозділ кібербезпеки.

Про це він заявив під час ZOOM-конференції щодо цифрової трансформації.

«На наше переконання та зважаючи на вимоги сьогодення, підрозділи кібербезпеки мають бути створені у кожному державному органі та установі», - сказав Аваков.

За його словами, потужна система кібербезпеки є надважливою складовою національної безпеки. МВС і безпосередньо Департамент кіберполіції Нацполіції є однією з ключових структур цієї системи.

Аваков поінформував, що кіберполіція вже є одним з учасників Глобального центру взаємодії у кіберпросторі, створеного в Україні, основним завданням якого є формування системи кіберзахисту, підготовка методології протидії кіберзагрозам тощо.

«Зважаючи на загрози та визначені пріоритети в їх подоланні, МВС як стейкхолдер кібербезпеки і як супервайзер Національної поліції виступає ініціатором створення на базі Глобального центру взаємодії в кіберпросторі інтеграційного майданчика, який би об’єднував всіх ключових гравців кібербезпеки», - сказав Аваков.

Водночас він зазначив, що кіберпростір стає ще однією стороною ведення бойових дій, в тому числі і проти України.

«На жаль, Україна опинилася на передовій цієї нової війни. Агресія з боку РФ відбулася не тільки у вигляді військових дій, інформаційних кампаній та економічних диверсій, й у вигляді жорсткої кібервійни», - заявив міністр.

За його словами, агресор адаптується до основних тенденцій сучасності, глобалізації та інформатизації, діє різновекторно, використовуючи цифровий простір у комплексі з іншими агресивними діями, намагається чинити вплив на Україну.

«І враховуючи ці аспекти, ми також повинні розвиватися і трансформуватися», - переконаний Аваков.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.