Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сіярто назвав “жалюгідною” заборону Києвом в’їзду угорським високопосадовцям

Політика 858 переглядів

Опубліковано - 27.10.2020 14:10 | Всі новини | Версія для друку

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто
Глава МЗС Угорщини назвав “жалюгідною і безглуздою” заборону Києвом в’їзду в Україну двом угорським високопосадовцям. Він додав, що Будапешт ще не отримав офіційного повідомлення про цю заборону.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що рішення України заборонити в’їзд двом угорським високопосадовцям через агітацію на Закарпатті під час місцевих виборів, було "жалюгідним і безглуздим".

У відеофрагменті, оприлюдненому у вівторок, 27 жовтня, на сторінці Сіярто у соцмережі Facebook, міністр зазначив, що Будапешт поки не отримав офіційного повідомлення про цю заборону на в’їзд двом угорським високопосадовцям, повідомляє агентство новин Reuters.

За його словами, Україна зробила "недружні кроки" щодо Угорщини через виклик угорського посла і рішення заборонити в’їзд двом високопосадовцям. "Цим Україна надсилає меседж (...), що вона відмовилася від підтримки Угорщиною своїх зусиль щодо євроатлантичної інтеграції", - сказав Сіярто.

Також він привітав з перемогою угорських кандидатів на місцевих виборах в Україні.

Україна заборонила в’їзд двом високопосадовцям з Угорщини

Напередодні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Україна заборонила в’їзд двом високопоставленим особам з Угорщини через агітацію в Закарпатській області під час виборчого процесу на місцевих виборах.

Міністр додав, що також ініційовано впровадження заборони на в’їзд в Україну ще декільком угорцям, які активно втручалися у внутрішні справи України під час виборчої кампанії.

Кулеба наголосив, що у цій ситуації не може бути різних прочитань, це було конкретне втручання у внутрішні справи України.

Нагадаємо, вранці 25 жовтня міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сіярто на своїй сторінці у Facebook закликав угорців Закарпаття підтримати на місцевих виборах "Партію угорців України", а також нинішнього міського голову Берегового Золтана Бабяка. Також він повідомив, що жителі Закарпаття, які перебувають на території Угорщини, можуть перетнути кордон для голосування і повернутися назад без зобов’язання проходити 14-денний карантин.

У МЗС України це оцінили як пряму агітацію і заявили, що "у такий спосіб офіційний Будапешт нахабно підтвердив своє пряме втручання у внутрішні справи України і завдав підступного удару послідовним зусиллям України конструктивно вирішити наявні в українсько-угорських відносинах проблеми".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.