Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Білорусі під час недільного маршу затримали понад тисячу протестувальників

Імперія «Совок» 919 переглядів

Опубліковано - 9.11.2020 13:09 | Всі новини | Версія для друку

У Білорусі під час недільного маршу затримали понад тисячу протестувальників
У Білорусі під час недільного маршу затримали понад тисячу протестувальників
Загальна кількість затриманих в Білорусі від початку протестів в серпні перевищила 17 тисяч людей.

У Білорусі в неділю, 8 листопада, під час Маршу народовладдя в Мінську, а також регіональних акцій протесту затримали понад тисячу людей. Такі дані наводить правозахисний центр "Вясна". При цьому більшість затриманих припадає на столицю Білорусі, інші затримання стались у Вітебську, Гомелі, Бобруйську, Могильові. У списках правозахисників - білоруська модель, переможниця конкурсу "Міс Білорусь-2008" Ольга Хиженкова, срібний призер Олімпіськийх ігор, легкоатлет Андрій Кравченко та кікбоксер Іван Ганін.

Загальне число затриманих від початку протестів в серпні, за інформацією газети "Наша нива", перевищило у Білорусі 17320. За даними видання, йдеться про "наймасштабніші політичні репресії в Європі за останні 40 років".

У Білорусі з 9 серпня, коли відбулися президентські вибори, тривають масові протести. Згідно з офіційними результатами виборів, переможцем оголошений Олександр Лукашенко, який перебуває на посаді президента країни з 1994 року. Опозиція не визнала оголошених владою підсумків виборів, вважає їх сфальсифікованими. Під час протестів білоруські силовики жорстко поводяться з демонстрантами, затримуючи щотижня сотні людей.

Євросоюз не визнає легітимності президентства Лукашенка. 2 жовтня Рада ЄС запровадила санкції щодо 40 чиновників з Білорусі за фальсифікацію виборів і репресії проти учасників протестів. Серед них глава МВС Білорусі та його заступники, а також увесь склад ЦВК. Згодом у ЄС затвердили запровадження санкцій щодо Олександра Лукашенка та ще 14 білоруських посадовців.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.