Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Мороз вперто шукає зачіпки, щоб зберегти своє депутаське крісло. НУ спростовує його “винаходи”

Коаліція «С.Р.А.К.А» 7061 перегляд

Опубліковано - 5.06.2007 16:15 | Всі новини | Версія для друку

Мороз вперто шукає зачіпки, щоб зберегти своє депутаське крісло. НУ спростовує його “винаходи”
Мороз вперто шукає зачіпки, щоб зберегти своє депутаське крісло. НУ спростовує його “винаходи”
Сьогодні Мороз повідомив, що нібито нарахував 40 нашоукраїнців, які не бажають складати повноваження. Кириленко каже, що спікер дезінформує.

“Хотів би спростувати усі заяви, які лунають сьогодні з боку колишньої правлячої коаліції про нібито відкликання заяв про вихід із фракції та складення депутатських повноважень народними депутатами від “Нашої України”.

Про це сказав лідер партії «Наша Україна» В’ячеслав Кириленко.

“Такі відомості не відповідають дійсності, - заявив він, - Жоден народний депутат п’ятого скликання, котрий писав таку заяву, не відкликав її. І тому міжпартійним з’їздом Блоку “Наша Україна” 2 червня було прийняте рішення про дострокове припинення повноважень народних депутатів”.

Кириленко нагадав, що рішення з’їзду було направлене до Верховної Ради України, до ЦВК та до Президента України. “Таким чином, Верховна Рада від дати прийняття з’їздом рішення, відповідно до статті 82 Конституції, є неповноважною, оскільки вона втратила 150 народних депутатів. Рішення з’їзду є остаточним і не підлягає будь-якому затвердженню ані ЦВК, ані Конституційним Судом, ані Президентом України”, - наголосив лідер партії.

“Відбувається масштабна кампанія із дезінформації громадськості, ініціатором якої є Олександр Мороз. Зараз головне для них – заплутати громадян України, створити ситуацію невизначеності. А тим часом - шляхом інтриг - “протягнути” в сесійну залу парламенту кандидатів у народні депутаті від ПППУ, створити лже-фракцію “Наша Україна” у Верховні Раді і, таким чином, повністю узурпувати владу в країні”, - зазначив Кириленко, - Категорично заявляємо: цей план не пройде. Зараз йде судова процедура оскарження рішень колишньої ЦВК і ми сподіваємося, що новий склад ЦВК утримається від будь-яких рішень з приводу реєстрації народних депутатів України зі списку, який на сьогодні скасований”.

Сьогодні Голова Верховної Ради України Олександр Мороз заявив, що близько 40 кандидатів у народні депутати із виборчого списку блоку «Наша Україна» не бажають відмовлятися від майбутнього депутатського статусу.

За його словами говорити про нелегітимність парламенту немає підстав, поки не буде одержано підтвердження від Центральної виборчої комісії, що на місце депутатів, які вибули, зокрема, від «Нашої України», не прийдуть ті кандидати, які є у виборчому списку.

Мороз вважає, що «цю процедуру треба пройти, аж потім з’їзд відповідної партії, зібраний у відповідності із законом, може приймати відповідне рішення». «Доти, поки не буде проведено процедури, поки не надійшло підтвердження від ЦВК про відповідні акти, парламент не може вважатися нелегітимним», - наголосив він.

За словами Мороза, відповідно до Регламенту ВР, головуючий на засіданні парламенту повинен повідомити про вихід депутатів із фракції, цього не було зроблено, оскільки значної частини депутатів не було в залі.

«Крім того, є абсолютно обгрунтовані сумніви у тому, що ці повідомлення підписали ті, про кого йдеться», - зазначив Мороз.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.